MADBLOG & LIVSSTIL

Sur-sød Kartoffelsalat

Ja jeg må helt ærlig indrømme, at jeg ikke orker at lave ret meget mad i den her varme. Ikke at jeg klager, men det er altså varmt. Det er allerbedst at sidde i skyggen ude i haven, og så er det jo begrænset hvad mad jeg kan lave der, hvis jeg da ikke lige tænder op i grillen. Det gjorde vi selvfølgelig i dag, men vi lavede også lidt en overspringshandling – vi fik nemlig grillpølser. De er også gode en gang imellem, men der er ikke meget arbejde i at tilberede dem. Og det passede os lige i dag. Men der skal lidt tilbehør til, og så var det at jeg kom i tanke om en varm kartoffelsalat, som min mor lavede en gang imellem. Jeg var faktisk ikke ret vild med den som barn, men i dag kan jeg rigtig godt lide den.
Har I ikke også nogle retter, som I ikke spiste i barndommen, men som I lige pludselig godt kan lide nu som voksen? Jeg har flere. Grønkålssuppe der havde sådan nogle underlige øjne (gryn), boller i selleri som var lidt “slim-agtig”, sylte som var af svinehoved, – og ja sikkert også flere retter. Og så var der den der let syrlige kartoffelsalat. Stakkels min mor, som diskede op med lækre retter og som vi ikke ville spise. I dag kan jeg ret godt lide det hele. Det var nu ikke fordi jeg var et kræsen barn, men der var altså grænser 🙂

sur-sod-kartoffelsalat-55-2
Den her kartoffelsalat er hammer god. Jeg er nemlig ikke vild med den med alt det creme fraiche/mayo dressing på – og da slet ikke hvis det endda er en af de købe med papkartofler. De smager nu ikke ret godt, efter min smag.

Men prøv engang en lun kartoffelsalat – jeg tror også I kan lide den.

600 gr kartofler, kogte og pillede
1 stort løg
ca. 25 gr. smør til stegning
½ dl hvidvinseddike
½ dl vand
2 spsk sukker
1 spsk grov sennep
salt og peber
masser af purløg og også gerne persille

Skær de kogte kartofler i mindre stykker.
Skær løget i tynde både. Smelt smørret på en dyb pande. Vend løgbådene i smørret til de er klare, endelig ikke brune. Kom hvidvinseddike, vand, sennep og sukker på panden og lad det koge lidt ind. Vend kartoflerne godt rundt i dressingen. Lige inden servering blandes et godt drys klippet purløg og evt. persille i.

Selvom vi “kun” fik grillpølser til, smager den sur-søde lune kartoffelsalat godt til andet også. Især frikadeller er ret gode til.

sur-sod-kartoffelsalat-56-2

print

Flere
opskrifter

2 reaktioner

  1. Hej Ruth
    Sjovt, for vi fik den også altid med røde pølser til. Nu får vi den ofte til grillpølser, men lammepølser lyder bestemt også lækkert 🙂

  2. Lækkert , den havde jeg helt glemt, fik den som barn med røde pølser, i dag med lammepølser mums

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *