MADBLOG & LIVSSTIL

Sur-sød Kartoffelsalat

Ja jeg må helt ærlig indrømme, at jeg ikke orker at lave ret meget mad i den her varme. Ikke at jeg klager, men det er altså varmt. Det er allerbedst at sidde i skyggen ude i haven, og så er det jo begrænset hvad mad jeg kan lave der, hvis jeg da ikke lige tænder op i grillen. Det gjorde vi selvfølgelig i dag, men vi lavede også lidt en overspringshandling - vi fik nemlig grillpølser. De er også gode en gang imellem, men der er ikke meget arbejde i at tilberede dem. Og det passede os lige i dag. Men der skal lidt tilbehør til, og så var det at jeg kom i tanke om en varm kartoffelsalat, som min mor lavede en gang imellem. Jeg var faktisk ikke ret vild med den som barn, men i dag kan jeg rigtig godt lide den.
Har I ikke også nogle retter, som I ikke spiste i barndommen, men som I lige pludselig godt kan lide nu som voksen? Jeg har flere. Grønkålssuppe der havde sådan nogle underlige øjne (gryn), boller i selleri som var lidt "slim-agtig", sylte som var af svinehoved, - og ja sikkert også flere retter. Og så var der den der let syrlige kartoffelsalat. Stakkels min mor, som diskede op med lækre retter og som vi ikke ville spise. I dag kan jeg ret godt lide det hele. Det var nu ikke fordi jeg var et kræsen barn, men der var altså grænser 🙂

Den her kartoffelsalat er hammer god. Jeg er nemlig ikke vild med den med alt det creme fraiche/mayo dressing på - og da slet ikke hvis det endda er en af de købe med papkartofler. De smager nu ikke ret godt, efter min smag.

Men prøv engang en lun kartoffelsalat - jeg tror også I kan lide den.

600 gr kartofler, kogte og pillede
1 stort løg
ca. 25 gr. smør til stegning
½ dl hvidvinseddike
½ dl vand
2 spsk sukker
1 spsk grov sennep
salt og peber
masser af purløg og også gerne persille

Skær de kogte kartofler i mindre stykker.
Skær løget i tynde både. Smelt smørret på en dyb pande. Vend løgbådene i smørret til de er klare, endelig ikke brune. Kom hvidvinseddike, vand, sennep og sukker på panden og lad det koge lidt ind. Vend kartoflerne godt rundt i dressingen. Lige inden servering blandes et godt drys klippet purløg og evt. persille i.

Selvom vi "kun" fik grillpølser til, smager den sur-søde lune kartoffelsalat godt til andet også. Især frikadeller er ret gode til.

Mere indhold til dig

2 reaktioner

  1. Lækkert , den havde jeg helt glemt, fik den som barn med røde pølser, i dag med lammepølser mums

    1. Hej Ruth
      Sjovt, for vi fik den også altid med røde pølser til. Nu får vi den ofte til grillpølser, men lammepølser lyder bestemt også lækkert 🙂

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *