Pestomørbrad med Rosenkål og bagte Rødbeder

Pestomørbrad med Rosenkål og bagte Rødbeder

Lørdag aften er det dejligt med lidt god mad og et glas rødvin til, også selvom man har været til julefrokost aftenen inden.

pesto-rosenkaal-morbrad

Pestomørbraden kan I finde opskriften på andet steds. Jeg valgte at servere kartofler, bagte rødbeder og rosenkål til.

rodbedeBagte Rødbeder
6-8 små rødbeder
groft salt

2 dl creme fraiche
4 tsk sød dijonsennep
salt og peber

Skrub  og skær det grove af bunden på rødbederne, så de kan stå. Skær kryds i hver rødbede øverst, og sæt dem i et ildfastfad. Drys med groft salt. Bages ved 200 gr i 45 min.

Lav imens en dressing. Bland creme fraiche med sennep, og smag til med lidt salt og peber. Tilsæt evt. mere sennep, men dressingen skal kun lige smage af sennep, og må endelig ikke være gennemtrængende.
Server dressingen til de bagte rødbeder. Sennepsdressingen giver en god kant til rødbederne.

kartofler-rosenkaal

Som tilbehør kan serveres Appelsinstegte Rosenkål.
Rens og skær rosenkål i kvarte. Steg dem i lidt smør 10 min. Kom revet skal af en økologisk appelsin (kun det orange, endelig ikke det hvide), og kom det ned ved rosenkålene de sidste par min.

Så nemt er det, giv dem et drys salt og de er klar til servering.

Rodbeder-pestom

Kartoflerne er blot skåret i skiver, lagt taglagt i et fad og dryppet med olie og krydret med salt og basilikum. Bages i en 200 gr. varm ovn i 30 min.

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*