• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Drikke » Ægge-Latte

Ægge-Latte

Udgivet: 20. maj. 2017. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Jeg har hørt om den mange gange, og tænkt, nix jeg drikker ikke rå æg. Ikke pga salmonella, men fordi jeg i mit hovede fandt det for underligt. Men min nysgerrighed er stor, og efterhånden som flere og flere taler godt om den, er jeg jo nødt til at gøre et forsøg. Og jeg indrømmer gerne, at jeg samtidigt satte en kande kaffe over, for den her latte kunne jeg jo ikke drikke når den var færdig.

Ha, så er det nu at jeg må overgive mig. For den smager jo fantastisk, Man kan overhovedet ikke smage at der er rå æg i. Så det er da vist ikke sidste gang den bliver brugt. Den "rigtige" latte er der mælk i, og den er ret så kalorieholdig. Denne her indeholder faktisk kun mellem 150 og 200 kalorier. Og så mætter den.

For at holde blodsukkeret stabilt, skal man både have protein og fedt. Jeg valgte fedtet fra i min, men har skrevet det med i opskriften. Jeg undlod det, fordi jeg drak den kold, og ikke lige kunne forestille mig fedtstoffet når det blev koldt.

[ingredients title="Æg Latte"]
1 glas

  • 1 stort æg
  • 2 tsk instant kaffe
  • 1 spsk sukker - jeg kan ikke have det for sødt så kom kun ½ spsk i)
  • (1½ spsk kokosolie eller smør) kom i hvis du vil have den helt korrekt
  • ½ dl kogende vand
  • 1 dl iskoldt vand (skift til kogende vand hvis den serveres varm)
  • isterninger (undlad hvis den skal være varm)
  • evt. chokolademynteblade

Kom æg, instantkaffe og evt. sukker (her skal kokosolie/smør også i) i blenderen og kør det jævnt. TIlsæt den ½ dl. kogende vand og kør igen, så instantkaffen er opløst. Tilsæt det iskolde vand og evt. 1 isterning og kør et par omgange inden den hældes på glas.

Servér med isterninger og pyntet med chokolademynteblade.

[/ingredients]

Mere inspiration

  • Zinfandel min foretrukne vin
  • Sommerdrink med Fersken, Gin og Bobler
  • Fersken Gin & Tonic
  • Cold Irish Coffee

Se mere indhold på bloggen

grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål

Grøntsagsgryde med karry og spidskål

Fyldte chokolader

Madplan til uge 5

Smushi eller Canapeer

Solrig søndag i maj

Bounty med karamelcreme

Der er æg og så er der æg

Kyllingebryst med spinat og ost

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.