• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Sæson » Jul » Risalamande med appelsin

Risalamande med appelsin

Udgivet: 10. dec. 2014. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Jeg har hørt om flere, der bruger perlebyg eller perlespelt til risalamanden i stedet for grødris. Det måtte selvfølgelig prøves. Det smager rigtig godt, og der er noget at tygge på. Helt som risalamanden er det ikke. Men jeg vil helt sikkert lave det igen, som et alternativ og en sundere udgave, samtidig med, at perlebyggen jo er fra Danmark.

Jeg valgt at blande clementiner i, for at give den en lidt mere frisk smag. Og det passede fantastisk til.

1 dl perlebyg
3 - 4  dl mælk
½ vaniljestang (uden kerner)

50 gr hakkede mandler
1 spsk rørsukker
kernerne fra den ½ vaniljestang
2½ dl fløde

4 clementiner
50 gr chokolade

Skyl kernerne i vand. Kom dem i en gryde med mælken og den flækkede vaniljestang, og kog det sagte i ca. 1 time, eller til kernerne er blevet bløde. Pas på den ikke koger tør, eller  brænder på. Jeg rørte mange gang i det. Tilsæt mere mælk hvis der er behov.
Smag grøden til med sukker og vaniljekernerne, og stil den til afkøling til grøden er helt kold. Gerne natten over.

Pisk fløden. Hak mandlerne groft eller fint, som du bedst kan li det og bland flødeskum, mandler og perlebyggrøden sammen.

Skær clementiner i tern. I en skål, eller i 4 portionsglas, lægges halvdelen af clementinerne, dernæst risalamanden og slut af med clementinere. Pynt med reven chokolade.

Clementinerne kan evt. blandes sammen med risalamanden, ligesom der kan anvendes appelsiner.

En dejlig frisk dessert med 'bid' i.

Mere inspiration

  • TUC kage
    TUC kage pyntet med flødeskum og bær
  • pandekager bagt i ovn
    Pandekager bagt i ovn: En nem opskrift
  • gammeldags pandekager
    Gammeldags pandekager - klumpefri pandekagedej
  • Små påske pavlova

Se mere indhold på bloggen

Meatcrawl med Danish Crown og Tulip

Rosenkålssalat med ananas

Herrnhut Kagerne

Cold Irish Coffee

Godmorgen lørdag

Marineret Gris

Mælkebøtter og Sirup

Torskerogns-Frikadeller

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.