MADBLOG & LIVSSTIL

Der er øko-aktiviteter over hele landet i næste uge, når Den Økologiske Uge løber af stablen. Kampagnen er en hyldest til Danmark som førende øko-nation og en kæmpe tak til os alle, for den forskel vi gør for natur, dyr og mennesker, når vi vælger økologisk. Det bliver det største samarbejde nogensinde om at fremme økologien, når Økologisk Landsforening i samarbejde med en række interesseorganisationer, virksomheder, dagligvarehandlen og ildsjæle skyder Den Økologiske Uge i gang.

Den-Økologiske-Uge-foto

Økologi er blevet allemandseje i Danmark, og i dag er danskerne verdensmestre i at købe økologiske fødevarer. Men kun knap otte procent af vores daglige forbrug af mad er i dag økologisk, så der er god grund til at fortsætte de gode takter. Derfor bliver Danmark nu også sat på det økologiske verdenskort med det hidtil største samarbejde for at fremme økologien: Den Økologiske Uge.

Økologisk Landsforening, Dyrenes Beskyttelse, Danmarks Naturfredningsforening, FOOD, dagligvarehandlen og en lang række andre store og små aktører har arrangeret events og øko-oplevelser i Den Økologiske Uge. Kampagnen vil kunne opleves over hele Danmark – i både de store byer og ude på landet. Her afsluttes den med de økologiske høstmarkeder, hvor der forventes mere end 70.000 besøgende.

Økologi er folkeeje
– Øko-ugen er en hyldest til Danmark som verdens førende øko-nation. Vi fejrer den brede folkelige opbakning til økologi, der har gjort Danmark til det land i verden, hvor forbruget af økologi er størst. Knap halvdelen af danskerne køber økologisk mad mindst hver uge. I Danmark er økologi folkeeje, siger Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening – Danmarks forening af økologiske virksomheder, landmænd og forbrugere.

– Den økologiske uge er også en stor tak til de økologiske landmænd og alle danskere, som i fællesskab driver økologi frem i Danmark. Og vi fejrer den forskel, økologi gør for naturen og for dyrene, som få lov til at komme ud under åben himmel samt for danskerne, som kan få rent drikkevand fra hanen og rene fødevarer uden rester af sprøjtegifte, slutter Per Kølster.

Hvert øko-valg tæller
Den økologiske uge sætter også fokus på, at alle kan gøre en forskel.
– Hver gang, du vælger økologisk mad, så gør du dig selv, naturen og dyrene en tjeneste. Det er de færreste af os, der lever 100 procent økologisk, men alle kan være med til at gøre en forskel. Hver en rosin og hver en liter mælk tæller i det økologiske regnestykke, siger Gitte Hvoldal, der er projektleder på Den Økologiske Uge i Økologisk Landsforening og påpeger, at man eksempelvis skåner 200 liter grundvand for mødet med sprøjtegifte, hver gang man køber én liter økologisk mælk.

Danskernes køb af økologiske varer sparer den danske natur og grundvand for tonsvis af sprøjtegiftrester hvert eneste år. Det giver en rigere natur med flere sommerfugle, bier og vildt, og det giver os alle sammen rene fødevarer uden rester af sprøjtegifte. Med økologi siger man samtidig farvel til 281 E-numre i sin mad.

Øko-aktiviteter i byerne og på landet
I København bliver Den Økologiske Uge skudt i gang med et stort økologisk fødevaremarked kaldet ØkoFest på Frederiksberg Runddel i weekenden den 24.-25. august, hvor Frederiksbergs borgmester Jørgen Glenthøj deltager. I Aarhus går hele Jægergårdsgade økologisk fra på mandag og ugen ud, og her skyder Aarhus’ Borgmester Jacob Bundsgaard festlighederne i gang.  Økologiske landmænd over hele landet åbner desuden stalddørene til økologisk høstmarked i weekenden d. 31. aug. – 1. sep.

Det kan du få mere info om på www.denøkologiskeuge.dk, hvor du også kan læse om de mange andre aktiviteter i ugens løb.

2 reaktioner

  1. Hej Karina.
    Ja der må stå hvor og hvad der sker, ellers kan du finde det på deres hjemmeside.

    Jeg ærgrer mig, at jeg ikke bor i en større by, hvor der sker noget hele ugen. Men glæder mig til at høre om det fra andre 🙂

    Øko-hilsen fra Ellen

  2. Jeg vidste slet ikke at dette eksisterede og så er det faktisk lige nu at det starter… hvor spændene. Jeg hopper lige ind på deres Facebook side og ser hvad der kommer til at ske i København.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter