• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Frokost & Forret » Frokost » Blomkålssalat med avocado

Blomkålssalat med avocado

Udgivet: 14. maj. 2019. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Det siges, at blåbær er lidt af et vidunderbær, der er god for hukommelsen, god for øjnene og er supersundt pga. et højt indhold af antioxidanter. Og så er jeg ret vild med blåbær på min morgenmad, så derfor er de ofte at finde i mit køleskab.

Da jeg i dag skulle lave salaten til aftensmad, faldt blikket på blåbærene og de endte med at komme i salaten. Og det var et udmærket valg. Nu ærgrer jeg mig måske i morgen tidlig over, at der ikke er flere tilbage:-)

[ingredients title="Blomkålssalat med avocado"]
2 - 3 pers.

  • 300 gr finthakket blomkål
  • 2 avocado
  • lidt citronsaft
  • 300 gr blåbær
  • 6 - 10 små tomater
  • 1 løg i små tern
  • ca. 6 stænger grønne asparges
  • evt. Citron Tangperler
  • Vinaigrette dressing

Snit blomkål fint. Skær avocado (uden sten og skræl) i tynde skiver og dryp med citronsaft, så de ikke bliver mørke.

Bland blomkål med blåbær, små tomater, der er skåret i lidt mindre stykker, grønne asparges i mindre stykker og fintternet løg sammen til salaten. Vend tilsidst avocadoskiverne i og pynt gerne med lidt Citron Tangperler.

Lav en Vinaigrette dressing og hæld over salaten eller server til.

Er der rester tilbage, er den super lækker til madpakken dagen efter.

[/ingredients]

Mere inspiration

  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • billede til hjemmelavet pizza
    Hjemmelavet pizza - smidig pizzadej
  • Søde porrer til forret
  • Spyd med pasta-pizza

Se mere indhold på bloggen

Hjemmelavede Forårsruller

Appetit på madbloggen

Blommechutney

En lille tur med færgen

Salat og tur til Middelfart

Hjemmelavet pasta med ragû Bolognese

Tinas Guldkage til Påsken

Grove madbrød med perlespelt

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.