MADBLOG & LIVSSTIL

Varme Kartofler med fyld

Det er da helt vildt, så koldt det er. Det er vi slet ikke vant til, og tilmed får vi også masser af sne, Og jeg som troede at 1. marts betød forår, og at tiden snart var inde til at tænke på køkkenhaven. Nogen gange kan man altså godt blive snydt. Men så er det godt vi kan sidde i vores varme stue og kigge ud på sneen, som nu alligevel er så flot. Det er der andre der ikke kan, og her tænker jeg på de hjemløse. I går så jeg i avisen, at der er blevet oprettet ekstra herberger, mens kulden raser og der er også private der tilbyder en varm seng til hjemløse. Det er altså flot, at der er nogen der også tænker på andre når der virkelig er brug for det. Livet er ikke lige nemt for alle, det skal vi huske på. Men sammen kan vi klare meget.

Men jeg sidder altså i min stue (og fryser), har lavet kaffen og skriver på min elskede blog. På en eller anden måde, får jeg altid en masse små rester i mit køleskab. Enten laver jeg for små portioner, så der ikke er til 2 dage, eller også laver jeg for store, så vi ikke får spist op. Men det er der råd for! Vi laver nemlig lidt reste-biks, og så er det spist.

Der er noget vil kalder "brok-i-panden" (biksemad), men er der også noget der hedder "brok-i-salatskålen"? Det var vist sådan en salat vi fik i aftes til de fyldte kartofler, som også var fyldt med rester. Og det var heldigvis en af de mere varmende rester, nemlig chili con carne.

[ingredients title="Ingredients"]
2 personer

  • 2 store bagekartofler (kogte elller bagte)
  • 2-4 dl chili con carne rester
  • 2 tsk smør
  • lidt mælk
  • salt og peber
  • evt. lidt revet ost
  • olie

Hvis du ikke har store bagt kartofler, starter du med at lave dem. De skal være møre og helst kolde, Så er det nemmere at arbejde med.
Skær et hul i kartoflen og udhul den så meget du kan uden at den går i stykker. Det du skraber ud af kartoflen kommes i en skål.

Fyld kartoflerne op med dine rester af chili con carne (alm. millionbøf kan også bruges).

Kartoffelresterne du har i skålen moses sammen med smør og mælk, så det bliver til kartoffelmos. Smag til med salt og peber. Bland evt. revet ost i mosen inden den fordeles ovr "hullet" med kødet i kartoflen.

Vil du have en sprød kartoffel, pensler du skallen med lidt olie, inden de sættes i en 200 grader varm ovn i 30 min.

Jeg serverede kartoflerne med "brok-i-salatskålen", som bestod af lidt revne gulerødder, revet spidskål, fintsnittede blegselleri og salatblade. En vinaigrette kom ovenpå.

En nem og dejlig restemiddag.

[/ingredients]

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *