• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Kager » Citron, Ingefær og blå birkes

Citron, Ingefær og blå birkes

Udgivet: 11. sep. 2014. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Det er godt nok torsdag aften, men må jeg ikke nok forkæle sig selv lidt en gang imellem? Det mener vi i hvert fald, og vi nyder det. Men jeg har besluttet mig for, at når jeg pludselig får lyst til at lave et eller andet i køkkenet, skal jeg finde på noget med det der er i skabe og skuffer. Og det blev det også. Jeg havde faktisk noget frisk ingefær, som snart skulle bruges, så det skulle der i. Og citron er altid godt sammen med ingefær.

Jeg har en svaghed for de små forme. De er simpelthen så søde, så som regel skal der altid lige laves et par af dem også. Men også en lidt større, til at  skære af i weekenden. For det er jo allerede weekend igen fra i morgen.

100 g blødt smør
½ dl olie
250 g rørsukke
korn af en ½ stang vanilje
3 æg
¾ dl citronsaft
1-2 spsk fintrevet ingefær
½ dl blå birkes
300 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
250 g skyr

Kom smør, olie, vanilje og rørsukker i en skål og pisk det blødt og luftigt. Pisk nu æggene i, et ad gangen. Pisk godt mellem hvert æg.
Så er det slut med at piske i dejen. Nu skal citronsaft, revet ingefær, birkes, hvedemel, bagepulver og natron vendes forsigtigt i dejen sammen med skyren.

Kom dejen i en form, lille bradepande eller en rund springform. Sættes i en 190 grader varm ovn, og bages 30 - 40 min.

Afkøles og kan overtrækkes med flormelis med lidt citronsaft i, drysses med flormelis eller bare spises som den er. En ostecreme vil også være helt perfekt ovenopå.

Mere inspiration

  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner

Se mere indhold på bloggen

wok med svinekød, kokosmælk og nudler

Wok med svinekød, kokosmælk og nudler

En pose "gamle" rundstykker

Æblekage med et twist

Islandsk skyrkage

Lav mad på grill

Grilltips og Grillburger

Der er æg og så er der æg

Broccolisalat igen igen....

Kys og Chokolademousse

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.