Gorm Wisweh lavede på TV2 nogle skønne retter til picnickurven. Jeg fik lyst til at afprøve hans grillede aubergine, dog med lidt rettelser efter min smag. de blev fuldt ud godkendt her hjemme 🙂
Gulerodspatéen skal også prøves en gang ved lejlighed.
Jeg prøvede at snyde med et par af dem, og undlod at grille aubergine skiverne, men de smager nu bedst, når de lige er blevet brunet let.
1 aubergine
1 lille bold mozarella (125 gr)
2 spsk forårsløg, snittede
2 spsk semidried tomater
1 par skiver kalkunbacon
parmesanost
2-3 spsk grøn god pesto
evt. friske basilikumblade
Start med at rive auberginen i helt tynde skiver på den lange led. Kom salt på, og lad dem ligge og trække 20 min.
På en meget varm pande, eller grill, brunes skiverne.
Skær de semidried tomater i små stykker og bland med forårsløg, og fintsnittet kalkunbacon. Pluk mozarella og bland i.
På hver skive aubergine smøres først et meget tyndt lag pesto, så kommes fyldet på og de rulles stramt sammen.
Læg skiverne på en bageplade med bagepapir, drys lidt parmesan over rullerne og et par dryp olie. Sættes i en 190 grader ovn i ca. 10 min.
De smager godt både varme og kolde, og bliver ikke dårligere af, at man får en dip til, af creme fraiche og fint hakket persille, til at dyppe i.
Skriv din kommentar her