Jeg har en gemal der er vild med maskeret blomkål. du ved, retten fra 80'erne. Den smager som også godt, og er dejlig når det er varmt og vi kun kan have lidt at spise. Så det var den ret jeg købte ind til, men synes alligevel den er lidt kedelig. Så der blev lavet en anelse om, og vupti, var der en ny lækker sommerret på tallerkenen. Flasken med bobler, som jeg købte på Årø sidste weekend, var perfekt til maden og også til en fredag aften, som heldigvis var en af de aftener vi kunne sidde lidt længere udenfor. Vi sad faktisk ude til kl 24, i vores naboers skønne gårdhave, hvor de har en udendørs pejs. Det er både hyggeligt, og giver lige den sidste varme.
Årø Vinen, der er en mousserende vin lavet på æbler, er perfekt til maden. Dog er der efter vores mening, en anelse for mange bobler i, men efter at have stået ganske kort, bliver det mere passende. Vinen er ikke sød, men en anelse tør. En vin der er rigtig god til prisen. På Årø smagte jeg også deres hvidvin og rosévin, som dog ikke imponerede helt så meget. Men absolut gode.
I dag havde jeg så egentlig, sammen med min søde nabo, planlagt at vi skulle besøge Fruens Vilje og smage på hendes chokolader. Men selvom jeg ikke har ferie endnu, er der andre der har. Og det er lige hvad de har hos Fruens Vilje. Så det må vente til en anden gang. Jeg håber lidt på næste lørdag, hvis vi begge kan igen.
Nu var det jo egentlig vores fredags-aftensmad jeg ville fortælle om, så jeg må hellere komme til sagen. Ser det ikke lidt hyggeligt ud?
[ingredients title="Blomkål i nye klæder"]
2 - 3 personer som hovedret
- 1 blomkål
- 1 håndfuld friske ærter
- ca. 10 cherrytomater
- 250 gr rejer
- pinjekerner
- salt og peber
- 1 fed hvidløg i meget små tern
- 3 hårdkogte æg
- 6 spsk creme fraiche
- 3 tsk Nordisk Sennep med peberrod & timian
- salt og peber
- 6 spsk hakket persille
- Grønt til pynt
- Et godt brød som tilbehør
Del blomkålen i helt små buketter og kom dem på en tør pande sammen med hvidløg, salt og peber. Rist dem i ca. 10 minutter, mens du vender dem rundt. Blomkålen skal være knap møre og gerne have taget lidt farve. Sæt dem til afkøling.
Bland cremefraiche med sennep og smag til med salt og peber. Kom hakket persille og æg, der skåret i små tern i, og vend dressingen god sammen. Spiser I meget dressing, kan der nemt laves mere.
På 2 (måske 3) tallerkener anrettes med først blomkål, ærter, tomater der er skåret i både og rejerne. Drys pinjekernerne over og kom til sidst dressing på. Serverer resten af dressingen ved siden af.
Super nem og dejlig ret, til de varme dage.
[/ingredients]
Skriv din kommentar her