• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Brød & Sødt » Is » Rabarber-Is med Lakrids

Rabarber-Is med Lakrids

Udgivet: 9. jun. 2013. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Det er sommer og dermed også istid!

Med en god grundopskrift på is, kan man hurtigt lave den is man lige har lyst til. Der er nogle der er helt oplagte lige nu, bla.  jordbæris og rabarberis. Kan man få de fine og smukke røde vinrabarber, får man også en flot lyserød is.
Lakrids er en fantastisk makker til rabarber, så den er også oplagt.

Nu er der ihvertfald is i fryseren, når trangen kommer over os her i huset 🙂

Rabarber i sirup
400 gr. rabarber i tynde skiver
4 spsk. sukker
1 tsk lakridssirup, - Karlsens
1 vaniljestang

Rabarber, sukker og lakridssirup blandes og kommes i en gryde sammen med den flækkede vaniljestang. Varmes ganske langsomt, uden at koge, (jeg havde termostaten på laveste varme) i ca. 1 time. Rør rundt så det bliver til en mos, og lad den køle af. Smag evt. til med mere sukker og lakridssirup, men pas på, at lakridssmagen ikke bliver gennemtrængende. Der skal kun lige være en snert af lakrids.

Rabarber Is
2 æggehvider piskes stive
4 æggeblommer piskes skummende med
2 spsk. sukker
½ l. fløde piskes til skum

Bland æggeblandingen med rabarbermos. Vend flødeskummet i  og til sidst vendes de stiftpiskede hvider forsigtigt i.

Fryses på en ismaskine, eller i form i fryseren. Kommer du den direkte i fryseren, skal du huske at røre rundt i ismassen hver ½ time indtil den har konsistens som softice, for at undgå iskrystaller.

Mere inspiration

  • Flødeis med kokos
  • Blondies med hindbærsirup
  • Is med mascarpone og solbærsirup
  • Vaniljeis med chokolade og kaffe

Se mere indhold på bloggen

kold agurkesuppe

Kold Agurkesuppe

Flæskesteg

Berlin - hygge og mad

Fiskefrikadeller og Blomkål

Perlespelt GRØD med gulerodsmos

Smushi eller Canapeer

Italiensk Pasta med grønt

Blød kaffe med vanilje

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Skriv din kommentar her Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Chinette

    juni 08, 2016 at 3:31 pm

    Fint skulle der stå - og øko rørsukker 😀 - den hjemmelavede lakridssirup er top lækker - og enjoy

    Svar
  2. Chinette

    juni 08, 2016 at 3:29 pm

    Hey derude. Nok kan det være at der Karlson lakridsessens eksisterer, men men... køb både raw og rint lakridspulver add a bit of økorørsukker, så er den simpelthen lige i skabet 🙂

    Svar
    • Ellen

      juni 08, 2016 at 4:53 pm

      Uh hvor lyder det lækkert. Det skal jeg da prøve at lave.

      Tak for tipset 🙂

      Svar
  3. Mette

    august 02, 2013 at 3:34 pm

    Hejsa

    Jeg er ved at lave isen lige nu, men jeg er bange for, at det er for varmt til at ismaskinen kan klare jobbet alene - bliver vist nødt til at komme den i fryseren snart.

    Glæder mig til at smage 🙂

    God sommer
    Mette

    Svar
    • Ellen

      august 02, 2013 at 6:45 pm

      Hej Mette.

      Håber din is blev rigtig god., om det så blev i ismaskine eller fryseren 🙂

      Også rigtig god sommer til dig.

      Hilsen Ellen

      Svar
  4. Ellen

    juni 09, 2013 at 6:42 pm

    Ahh Torben, jeg tror Bulows også kan bruges 🙂

    Hilsen Ellen

    Svar
  5. Torben Severinsen

    juni 09, 2013 at 6:33 pm

    Den ville jeg godt prøve at lave, men jeg har ikke Karlson lakridsessens. Jeg har kun Bulows, så må jeg bare springe over.....;-)

    Svar

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.