Rabarber-Is med Lakrids

Det er sommer og dermed også istid!

Med en god grundopskrift på is, kan man hurtigt lave den is man lige har lyst til. Der er nogle der er helt oplagte lige nu, bla.  jordbæris og rabarberis. Kan man få de fine og smukke røde vinrabarber, får man også en flot lyserød is.
Lakrids er en fantastisk makker til rabarber, så den er også oplagt.

Nu er der ihvertfald is i fryseren, når trangen kommer over os her i huset :-)

Rabarber i sirup
400 gr. rabarber i tynde skiver
4 spsk. sukker
1 tsk lakridssirup, – Karlsens
1 vaniljestang

Rabarber, sukker og lakridssirup blandes og kommes i en gryde sammen med den flækkede vaniljestang. Varmes ganske langsomt, uden at koge, (jeg havde termostaten på laveste varme) i ca. 1 time. Rør rundt så det bliver til en mos, og lad den køle af. Smag evt. til med mere sukker og lakridssirup, men pas på, at lakridssmagen ikke bliver gennemtrængende. Der skal kun lige være en snert af lakrids.

Rabarber Is
2 æggehvider piskes stive
4 æggeblommer piskes skummende med
2 spsk. sukker
½ l. fløde piskes til skum

Bland æggeblandingen med rabarbermos. Vend flødeskummet i  og til sidst vendes de stiftpiskede hvider forsigtigt i.

Fryses på en ismaskine, eller i form i fryseren. Kommer du den direkte i fryseren, skal du huske at røre rundt i ismassen hver ½ time indtil den har konsistens som softice, for at undgå iskrystaller.

Print

7 Comments

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*