Det er sommer og dermed også istid!
Med en god grundopskrift på is, kan man hurtigt lave den is man lige har lyst til. Der er nogle der er helt oplagte lige nu, bla. jordbæris og rabarberis. Kan man få de fine og smukke røde vinrabarber, får man også en flot lyserød is.
Lakrids er en fantastisk makker til rabarber, så den er også oplagt.
Nu er der ihvertfald is i fryseren, når trangen kommer over os her i huset 🙂
Rabarber i sirup
400 gr. rabarber i tynde skiver
4 spsk. sukker
1 tsk lakridssirup, - Karlsens
1 vaniljestang
Rabarber, sukker og lakridssirup blandes og kommes i en gryde sammen med den flækkede vaniljestang. Varmes ganske langsomt, uden at koge, (jeg havde termostaten på laveste varme) i ca. 1 time. Rør rundt så det bliver til en mos, og lad den køle af. Smag evt. til med mere sukker og lakridssirup, men pas på, at lakridssmagen ikke bliver gennemtrængende. Der skal kun lige være en snert af lakrids.
Rabarber Is
2 æggehvider piskes stive
4 æggeblommer piskes skummende med
2 spsk. sukker
½ l. fløde piskes til skum
Bland æggeblandingen med rabarbermos. Vend flødeskummet i og til sidst vendes de stiftpiskede hvider forsigtigt i.
Fryses på en ismaskine, eller i form i fryseren. Kommer du den direkte i fryseren, skal du huske at røre rundt i ismassen hver ½ time indtil den har konsistens som softice, for at undgå iskrystaller.
Chinette
Fint skulle der stå - og øko rørsukker 😀 - den hjemmelavede lakridssirup er top lækker - og enjoy
Chinette
Hey derude. Nok kan det være at der Karlson lakridsessens eksisterer, men men... køb både raw og rint lakridspulver add a bit of økorørsukker, så er den simpelthen lige i skabet 🙂
Ellen
Uh hvor lyder det lækkert. Det skal jeg da prøve at lave.
Tak for tipset 🙂
Mette
Hejsa
Jeg er ved at lave isen lige nu, men jeg er bange for, at det er for varmt til at ismaskinen kan klare jobbet alene - bliver vist nødt til at komme den i fryseren snart.
Glæder mig til at smage 🙂
God sommer
Mette
Ellen
Hej Mette.
Håber din is blev rigtig god., om det så blev i ismaskine eller fryseren 🙂
Også rigtig god sommer til dig.
Hilsen Ellen
Ellen
Ahh Torben, jeg tror Bulows også kan bruges 🙂
Hilsen Ellen
Torben Severinsen
Den ville jeg godt prøve at lave, men jeg har ikke Karlson lakridsessens. Jeg har kun Bulows, så må jeg bare springe over.....;-)