MADBLOG & LIVSSTIL

Kulinarisk Sydfyn

...... Fødevaremarked 2012

Hjemme igen efter en helt fantastisk weekend. Det er første gang jeg er til fødevaremarked i Svendborg, og jeg havde egentlig ikke de helt store forventninger til det. Men jeg skal da lige love for, at jeg blev overrasket. For det var virkelig større end blot et par udstillere, og overalt var det kvalitet man fandt.

Kulinarisk Sydfyn er  Nordens største fødevaremarked, hvor både helt lokale fynske producenter og importører fra det øvrige Danmark udstiller, og i år var der også enkelte udenlandske udstillere.  Fælles for alle, er kvalitetsbevidst kost- og spisekultur, med fokus på den gode smag, bæredygtighed og lokal madkultur.

Overalt blev man hos udstillerne tilbudt smagsprøver, og var man heldig, at der ikke var proppet med folk,  fik man også gerne en god snak med udstillerne. Men desværre, - eller det er jo rigtig fint at der er så mange, men det gjorde, at man ind i mellem opgav at få sig møvet ind til selve boden, men gik videre til næste.  Vejret var perfekt det meste af lørdagen, hvor 6.000 besøgende var igennem markedet, så smage- og købelysten var helt i top. Og der blev diskuteret mad og kvalitet alle steder.

Jeg selv startede med en "summe" tur rundt til de forskellige udstillere. Jeg kiggede, smagte og snakkede med udstillere, og bed mærke i, hvad jeg ville have med hjem.

Ja der er regndråber på skiltet, men jeg tog billedet søndag morgen, hvor det regnede og var jævnt gråt.

Skiltet viser vejen til Krøyers Have, hvor bla. Økologisk Landsforening havde en stand, hvor børnenen kunne få udvidet deres øko-horisont med spørgsmål, test og præmier. Foreningen havde valgt en humoristisk tilgang til oplysning om økologi,  bla ved at  teste børnenes rugbrødsmotor, ved at en hulahopring skulle holdes kørende om maven i længst tid.

Men der var også tid til at stille op for en voksen fotograf 🙂

 

Jeg fik taget nogle billeder, men ind i mellem glemte jeg det, af bare iver efter at se hvad de forskellige kunne byde på, eller også var der simpelthen for mange mennesker til at man kunne tage et fornuftigt billede.

Her er det dog Nordisk Ostefestival, som også blev afholdt. Der er linet op til konkurrence på bordet, med 65 forskellige oste. Alle stigende i styrke, hvis man da kan sige sådan. Den sidste, har helt sikkert lige været noget for mig. Jeg smagte en krads ost et andet sted, og jeg skal lige love for den var stærk. Den fik næsten tårerne frem i øjnene.

I et telt, eller rettere 2 telte var de eksklusive delikatesser. Men der der stuvende fyldt, så man kunne ikke fordybe sig i noget, det var bare med at følge strømmen. Så jeg listede ud igen. Søndag morgen var der lidt plads, så der fik jeg lidt studeret. Men der blev fotoapparatet på hotellet, pga regnen. Men et par enkelte billeder blev det til. Bla her af Mikkel Friis der laver det mest fantastiske chokolade.

De var bare så lækre de langtidshævede brød, så der kom 2 med hjem i posen. En duft af mel og brød, og en meget saftig og delikat smag.

Selvom der var smagsprøver overalt, meldte sulten sig også da frokosttid nærmede sig. Der var et bredt udvalg af forskeellige lækre retter man kunne sidde og nyde i skyggen eller i solen. Jeg kiggede på de smukke grillpølser, men valgte istedet en frokostplatte på hotellets restaurant.

En skøn hybenmarmelade til osten, som jeg sneg mig ned og købte ved deres bod. Den glæder jeg mig til at nyde.

Jeg skulle jo også lige en tur gennem Svendborgs gågade, hvor der også var masser af liv. På et lille torv, var der endda musik.

Over middag mødtes jeg med Klidmoster / Malou, og vi skulle en tur ned i området med øl, kaffe og vin. Vi fik købt et smage-glas, en stak billetter til smagning, og så gik vi ellers i gang med at smage på øl. Min favorit var helt klar Chili Tripel fra Midtfyns Bryghus. En øl af de frække og hotte, hvor man tydeligt smager blandingen af den belgiske øl og chilien. Eftersmagen giver en varme og skøn smag af chili - OG den kan købes hos Johanne's Kaffebar i Tønder.

o

Jacobs Portvins øl var heller ikke så dum, men den var meget let i smagen, og der var faktisk slet ingen eftersmag. Den hang ligesom ikke i munden bagefter. Så det er ikke en øl man sidder og nyder i lang tid.

Men etiketterne var da sjove 🙂

Tja hvilken er bedst - eller skal jeg ha en tredje smagsprøve 😉

Solskin på flaske - hvis sommeren skulle svigte. Hvad har vi så lige af problemer 😉

Smagsprøver af olier - fint på række.

Udsigten fra hotelværelset

Undervejs hjem søndag, blev jeg sulten, så det blev til en rigtig herre-ret på Kryb-i-Ly Kro. Pariserbøf med det hele. Den smagte super godt.

 

 

 

Mere indhold til dig

6 reaktioner

 1. Fine billeder du har lavet. Du kunne nu godt have smagt på grillpølserne. Det er nogle super grillpølser de laver hos "Slagterpigerne" .
  Du har ret i, at der var mange mennesker. Jeg opgav simpelthen at komme i nærheden af flere stande på grund af trængsel, og det jo ærgerligt, når man nu er der.

  /Sejer

  1. Tak skal du ha.
   Der var flere steder de havde grillen i gang med pølser der så lækre ud. Der var også et sted med grillpølser af oksekød, som jeg fortrød jeg ikke fik smagt. Men må jeg huske næste år. Hvis vi næste år ikke kan komme til ved en bod, må vi i stedet bruge tiden på at få hilst på hinanden.:)

 2. Dejligt også at se solskinsbilleder fra arrangementet 😀

  Og hyggeligt at nå at hilse på dig 🙂

  1. Ja det var hyggeligt at få hilst på hinanden. Synd I havde regn, men jeg håber I alligevel havde en god dag. Jeg kan læse ud fra dit indlæg, at der trods regn, var mange mennesker.

 3. Selv tak, - du er jo skøn at være sammen med. Dobbelthager.....er du ikke bare en lille smule forfængelig nu? 😉 Godt du ikke har billeder af mig så.
  Jeg glæder mig til at læse dine indlæg, de er helt sikkert spændende. Og især glæder jeg mig da til at læse indlægget om vores morgenmad. Jeg kan altså komme til at grine af det, var bizart, men også komisk. Især da han pillede krummer af hendes serviet, hun havde under hagen - og......kom dem i munden! Velbekomme siger jeg bare!
  Gad vide om han nåede at hente en portion mere 🙂
  Vi ses sikkert i september - hvis ikke inden.
  Stor hilsen fra Ellen

 4. Hej Ellen

  Tak for sidst, det var virkelig en sand fornøjelse at lære dig at kende og tilbringe et par dejlige dage i Svendborg. Herlige billeder - jeg skal love for at du har fået alle mine hager med 😀

  Tak for skænken. Det var nogle pragtfulde øl. Jeg skal helt sikkert ha' en flok med hjem til næste år.

  Jeg barsler også med en 3-4 forskellige indlæg dernede fra - skal bare lige hvile ud og ha' styr på alle billederne.

  Glad hilsen
  Malou

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *