MADBLOG & LIVSSTIL

Der har været stille på bloggen den sidste uges tid. Det er der selvfølgelig en forklaring på. Jeg har nemlig været på ferie i Berlin, og har helt hold blog-fri. Jeg ville virkelig ønske, at jeg kunne spise flere gange i døgnet, for der er mange spændende spisesteder i så stor en by. Men det var umuligt at klemme mere ned, så der må bestemt komme en næste gang.

Vi havde valgt selv at køre til Berlin, og fandt også nemt ind til hotellet, fik bilen parkeret i kælderen og kufferten pakket ud. Efter en drik på værelset, var vi klar til at indtage byen.

u-bahn-oversigtU-bahnen lå få skridt fra hotellet, så det var meget nemt at komme rundt. Vi startede med en øl på en lokal pub, hvor der efterhånden blev fyldt op med folk, der kom fra arbejde. Det var hyggeligt at side og nyde stemningen, men sulten begyndte også at melde sig.
Vi havde hjemmefra bestemt, at vi ville besøge Kartoffelkælderen. Her kan man få et hav af retter, alle med kartofler. Restauranten er hyggelig, i rigtig tysk stil. Lidt mørkt, rustik og med plastikblomster. Serveringen var sød og venlig, og portionerne store og rigelige. Jeg drømte ellers om at smage deres kartoffeldessert med kanel, men kunne ikke klemme mere ned. Og har man Welcome-card til Berlin, giver de 25% rabat, på de i forvejen rimelige priser.

kartoffelkeller-berlin
rosti-kartoffelkeller
Godt mætte, tog vi turen til Brandenburger Tor, for at se den i det smukke lys. Jeg synes den er smukkere om aftenen, når det er oplyst. Desværre var der vejarbejde i den ellers smukke Unter der Linden, så man kunne ikke følge den smukke udsigt.

brandenburgerTor
abbrunchNæste morgen inviterede Jeanne & Jonas på Brunch i 3 etager.
Hos Anna Blume får man en fantastisk brunch, næsten som en buffet, blot serveret ved bordet. Der var mange gode og spændende ting på fadene. Folk stod i kø for at få en plads, så der er ingen tvivl om, at stedet er populært. Og jeg må indrømme, at vi blev så mætte at der ikke var plads til frokost. Istedet valgte vi at smage de tyske Spretzels/Bretzels, som er rigtig gode.

Dagen gik (og vi gik) med at se bla. monumenterne som skal minde om nazisternes systematiske drab af op mod 6 millioner jøder.

spritzel-bretzelMonumenterne består af  2.711 betonsøjler, og giver en stemning af en forstenet og kold skov. Arkitekten har aldrig givet nogen forklaring på monumentet, så symbolikken er op til den enkelte.

Vi så meget mere, men I må nøjes med lidt glimt, af det vi har oplevet.

DSC_0014
123politi-tagDer blev også tid til en sejltur i kanalerne. En rigtig god guide fortalte levende og godt om de forskellige steder vi kom forbi. Desværre blev turen afkortet med et kvarter, fordi der skulle ankomme en kendt/berømt person. Politiet stod klar overalt for at beskytte personen, som vi aldrig fandt ud af hvem var. Men selv skarpskytterne var på plads på taget af bygningerne.
Men turen kan varmt anbefales. Det er en smuk og oplysende tur.

DSC_0172
Selvfølgelig skulle der også være tid til at slentre gennem dele af Berlin, og det har der også været. Vi har gået i de små gader med designerbutikkerne, været i større varehuse – bla. KaDeWe, som er mega stort, og dyrt!, men spækket med delikatesser – og set mange spændende steder. Nogle er ret meget turistprægede, men bevæger man sig lidt ud på egen hånd, kommer man ud og ser det “rigtige” Berlin.

DSC_0051Tirsdag aften bestilte vi bord hos JungBluth. En rigtig god restaurant, der  kun har eksisteret i godt 1 år. Der var fyldt helt op da vi ringede, man alligevel fandt de et bord til os kl. 20:30. Det passede os perfekt, ligesom menuen gjorde. Der holdes også Mortens Aften i Tyskland. Her serverede de blot gås i stedet for and.
Da vi ankom, var vores bord ikke helt klar, så vi fik et glas champagne på husets regning i baren. Okay, champagnen var nok fordi det var vores sølvbryllupsdag den dag, og vi havde valgt at fejre den hos dem.
strudelStedet er meget hyggeligt. En lille restaurant, med god plads mellem bordene, så man kan snakke lidt privat. Stilen rå og hyggelig.
Vi startede med en fantastisk god hønsekødssuppe med urter, der havde en super kraft. Bagefter gåsesteg, bryst + lår, kartoffel knödel, rødkål og sauce. Og så var der noget grønkål til, som vi var knap så vilde med. Men ellers smagte det super godt, og der var rigeligt.
Til dessert en god æblestrudel med vaniljesauce. Så var vi også mætte. Vi fik vin serveret til, der passede til de enkelte retter. Tjeneren var synlig hele tiden, så der manglede intet.
Da vi var færdige, kom kokken (den ene af ejerne) ind for at hilse på, og vi fik en god snak, og lidt tips til, hvad vi kunne se. Vi følte os næsten hjemme der, eller i hvert fald meget velkommen. Og det er helt sikkert, at vi kommer igen, næste gang vi skal til Berlin. Besøg dem endelig, hvis du skal spise i Berlin. Priserne er rimelige.

julDa vi godt midnat gik hjem mod hotellet, var de mange steder igang med at hænge julebelysningen op. Det blev alt gjort om natten, for at genere trafikken mindst muligt. Så vi fik lige en lige forsmag, da de testede belysningen i træerne. Men hold op, der var meget. Kæmpe julemænd med lys ved vejkrydsene, julemarkeder, juletræer og masser af lys. Det må være et fantastisk syn (og enormt el-forbrug) når julemåneden starter i Berlin.

Næste morgen kan jeg love jer for, det var svært at komme ud af sengen. Benenen var stadig trætte, men vi kom op og tog ud til Kreutzberg for at få en god morgenmad. Her ligger Gippfeltreffen . En hyggelig café med en rigtig god morgenmad. Det er et sted, man kan se lokale lige dratter forbi, og flere sidder og læser og hygger mens de drikker deres kaffe. Selvom det bestemt ikke er varmt, sidder enkelte også udenfor på fortovet. Jeg tror der er rigtig hyggeligt om sommeren, hvor man kan sidde ude og følge med i livet. Også et sted, du helt sikkert bør besøge når du er i Berlin.

DSC_0093
Kreutzberg er helt bestemt et sted, jeg vil udfordre noget mere, næste gang. Det er et spændende og lidt hippie-agtigt område. som jeg er ret vild med. Selvom det samtidigt også er et lidt mere slidt område.

DSC_0077DSC_0083
Den sidste aften måtte vi ind på Restaurant Monsieur Vuong. Vi var klar over, at vi kunne risiskere at stå i kø, også selvom det var onsdag aften. Men heldigvis fik vi ret hurtigt et bord, og bænket os rundt om på de små skamler. Her får man de mest skønne cocktails til maden. Jeg fik bl.a. en med et strejf af chili, og den blev jeg godt nok vild med. Maden var super god, smagte af meget og portionerne tilpas størrelser. Jeg valgte en suppe med koriander og oksekød, som jeg bestemt ikke fortrød. Bagefter skulle vi dog lige smage de indbagte rejer, som var helt fantastiske.
Det er virkelig et hyggeligt og sjovt sted, med spændende mad og spændende drikke. Jeg forstår godt restauranten er meget populær.

drinks
suppe
Tilsidst lidt forskellige billeder fra turen til Berlin.

Untitled-1

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter