MADBLOG & LIVSSTIL

I weekenden har jeg nydt min ynglingsby Aarhus. Det var ikke pga. af indvielsen af Letbanen, men nu hvor jeg var her, glædede jeg mig både til en tur med banen og også til at høre det store Gospelkor. Men ak. Fredag blev al festivas aflyst pga. nogle manglende tilladelser. Surt for letbanen der nu må udskyde åbningen.

Men kransekagen var bagt og der var gratis kransekage til dem der alligevel kom forbi Dokk1, hvor åbningen skulle have foregået. Jeg havde faktisk aldrig været rigtig inde og se Dokk1, så det var en god mulighed for at få det set. Og det er helt sikkert en flot bygning, med bla. bibliotek og café ovenover parkeringskælderen. På terassen rundt om hele bygningen var der en del mennesker der nød det flotte vejr. Vi drak en kop kaffe og smagte et par gange på kransekagen. Og så nød vi ellers udsigten, især ned over det nye område langs havnen. Det er blevet virkeligt flot og et rigtigt åndehul midt i byen. Går din vej gennem Aarhus, skal du tage dig tid til at nyde en tur langs havnen.


Havnepromenaden er lavet i flere niveauer, og der er trapper både her og der, med ret brede og høje trin ind imellem. Jeg nød udsigten så meget, at jeg glemte at se det ene trin, og endte med en meget blå og hævet fod! Av for den – resten af weekenden humpede jeg virkelig rundt, for den gjorde da godt nok ondt og var svær at støtte på. Heldigvis var der ikke brækket noget, så det er kun at skåne den lidt og ellers vente til den er pæn igen.

Vi gik (eller jeg humpede) hele turen hen langs havnekajen og endte ved det runde drivhus – Dome of Visions. Et digitalt laboratorium midt på Aarhus havn – domen lever, ånder og udvikler sig i samspillet med vind, vejr, planter og dens gæster. Lige ved siden af, er Ø-haven, og der var gang i aktiviteterne i nogle af de små “haver”.
Inde i domen var der mega hyggeligt. Midt i var et rum, hvor der blev holdt foredrag mens vi var der, en bar hvor vi lige fik os en flaske vand, og flere små grupper sofaer og stole, hvor vi kunne sidde og slappe af. Jeg sad lidt og hvilede foden under et figentræ. Et rigtigt dejligt og anderledes sted, som jeg er helt vild med. I kan læse meget mere om projektet og domen på deres hjemmeside.


På toppen af Salling er det nye Roof Top åbnet for nogen tid siden, og selvfølgelig skulle vi op og se det. Hold da helt op en udsigt ud over byen der er fra toppen. Da vi kom derop, skinnede solen rigtig fin, men desværre kom der sorte skyer ind over. Heldigvis uden regn. Så billederne er lidt dystre, men det skal du ikke lade dig snyde af. For Roof Top på toppen af Salling, er også et sted du skal besøge.


Se bare hvor alle sidder og hygger sig i solen her. Der var rigtig mange mennesker, endda så mange, at jeg senere har erfaret at der var flere jeg kender der samtidig. Og det uden vi overhovedet har set hinanden.

Udsigt havde vi nu mange steder i Aarhus, og også fra den lejlighed på Frederiksberg, som vi boede i. Jeg kan ikke fortælle hvor mange trin der var op til lejligheden, men der var MANGE helt op til 4. sal. Og med en fod der var svær at støtte på, var det lidt af en udfordring. Men når jeg først var der, blev jeg netop belønnet med den dejlige udsigt.

Og langt ned var der.

Morgenmaden hyggede vi med “hjemme”, men til de andre måltider var vi ude og prøve et par steder på Jægergårdsgade, bla. Sårt som serverer lækker tapasmenu.

Aarhus er bare en dejlig by med masser af muligheder både udendørs og indendørs. Der er altid et tilbud til alle, eller du kan bare sidde og nyde et af de smukke steder der findes i byen.

print

2 reaktioner

 1. Hej Emma.
  Tusind tak for dine søde ord. Jeg har hurtigt rettet det, for det skal da være korrekt. Så super du spottede fejlen.
  Århus har bare så mange smukke og spændende steder, og jeg elsker at være i den by.
  Rigtig god weekend til dig.

  Hilsen Ellen
  (ps. foden har det lidt bedre, men er ikke ok endnu)

 2. Super fine billeder fra skønne Århus. Dejligste by! Det lyder som en rigtig hyggelig weekend, trods foden.
  Dog kunne jeg ikke lade være med at lægge mærke til en fin lille fejl; domen hedder Dome Of Visions, ikke Wisdom. Selvom det nu også kunne være ret fint 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter