• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Sæson » Jul » Små Jule-kiksekager

Små Jule-kiksekager

Udgivet: 27. nov. 2017. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Disse små kager skal slet ikke bages, så nemmere kan det vist ikke blive at servere hjemmelavede småkager. Lav dem ikke alt for store, for de er lidt søde, men perfekte til kaffen.

I dag har jeg ellers været ret så heldig. Jeg deltager ikke i mange konkurrencer, men når jeg bliver spurgt ved kassen, om jeg vil være med i en konkurrence om at vinde en  gavekurv ved bare at skrive mit navn og telefonnummer på bonnen, ja så gør jeg det. Det skete for mig i fredags, da jeg var hos "Min Købmand" i Ballum. Og så minsandten om ikke Lone ringede i dag, og sagde jeg havde vundet den fine kurv, fyldt med julelækkerier. Det er da dejligt at være så heldig. Tak til Lone fra "Min Købmand" for den fine gevinst.
Der er sikkert mange af jer der ikke ved hvor Ballum ligger, men det er en lille dejlig by helt ude ved vadehavet og midt i Nationalpark Vadehavet, hvor jeg har boet i lige knap 30 år. Nu er jeg tilbage i min barndomsby Skærbæk, men jeg arbejder i Ballum.

[ingredients title="Ingredients"]
ca. 18 små kager

  • 200 gr kiks (uden fyld)
  • 140 gr kondenseret mælk (1 dåse)
  • 100 gr smør
  • 60 gr rørsukker
  • 50 gr chokolade
  • ½ tsk vanilje
  • ½ tsk kanel
  • 100 gr marshmallow
  • 100 gr chokolade til overtræk

Kom smør, kondenseret mælk  og sukker i en gryde og varm langsomt op til kogepunktet og tag gryden af varmen. Rør i gryde mens du varmer det op, så det ikke brænder på. Kom chokoladen i den varme masse og lad det smelte helt.
Knus kiksene fint og vend det i sammen med vanilje og kanel. Lad "dejen" køle lidt af inden du kommer marshmallow i. Ellers vil de smelte.

I en form beklædt med bagepapir presses dejen ud og trykkes godt sammen. Lad det stå og køle helt af, gerne i køleskabet, mindst 2 timer og helst til næste dag.

Skæres ud i mindre stykker og dyppes i overtrækschokolade.
[/ingredients]

Så er der kager til kaffen eller til kagedåsen 🙂

Mere inspiration

  • billede med hjemmebagte kaffebrød
    Kaffebrød - mormors opskrift på sprød kage til kaffen
  • billede af ingenting, der er sønderjyske småkager
    Ingenting - opskrift på sønderjysk småkage
  • Bounty med karamelcreme
  • Hindbær Konfekt

Se mere indhold på bloggen

Skotlander Rom

Kartoffelgryde med Rejer

Japansk Ramen med and

"Kolvig - Restaurant & Café"

Mormors lille Café

Kylling med abrikosbagte tomater

Marineret Flankesteak

Persillepesto med hytteost

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Skriv din kommentar her Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Ellen

    november 24, 2021 at 2:09 pm

    Hej Pia.
    Åh ja, nu får jeg da også lyst til at lave dem igen. De smager jo rigtig godt. 😘

    Svar
  2. Pia Salvesen

    november 24, 2021 at 1:26 pm

    Glæder mig til at prøve☺️

    Svar

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.