• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Fisk » Gratinerede Østers

Gratinerede Østers

Udgivet: 19. apr. 2015. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Det har været en helt fantastisk weekend. Vejret har været så dejligt, at man nemt har kunnet sidde ude og nyde solen. Jeg har nydt solen, gået en lang tur ved stranden mens solen gik ned og virkelig nydt weekenden i fulde drag. Her søndag aften, har vi afsluttet weekenden med østers til aftensmaden. Ja de er indsamlet i vadehavet og tilberedt hjemme i køkkenet. Lidt besværlige at åbne, men med en mand i nærheden (det vil en mand elske at høre) gik det snildt. Jeg kan godt spise dem rå, men vil hellere have dem gratinerede. Og det er ganske enkelt.

6 friske østers
3 spsk Creme fraiche 38%
3 fed finthakket hvidløg
friskkværnet peber
1 lille spsk rasp
lidt revet ost
citron eller lime i både

Gå ud i vadehavet ved lavvande og indsaml det antal østers du skal bruge. Hjemme vaskes de grundigt og åbnes med specielt kniv til østers, eller som min mand gjorde, med en skruetrækkekr og hammer. Skyl gerne de åbnede østers forsigtigt i koldt vand, så der ikke kommer rester af skallen med.  Der er vand i østersene, når de åbnes, og det skal blot hældes ud. Stil østersskallerne i en bradepande og tilbered gratineringsmassen.
Smag creme fraiche til med salt, peber og hvidløg. Kom en klat på hver østers og drys med først rasp, derefter med lidt revet ost.
Sæt bradepanden i en 250 grader varm ovn, og giv dem grill i ca. 15 min eller til de er smukt lysebrune.

Server med citron- eller lime både og evt. lidt persille.

Vi fik et glas iskoldt hvidvin til, og det var en perfekt afslutning til en god weekend.

Når Tønder d. 30. april koger over ved arrangement i Tønder by, bliver der også brugt lokale produkter. Mon Thomas Herman vælger at grille østers, når han på scenen på Torvet i Tønder, vil give masser af gode tips til grillen?  Thomas er også i køkkenet hos Johanne´s fra om formiddagen, og her vil de helt sikkert sammen finde på spændende grill-retter af de lokale råvarer, som der er mange af i vores skønne område. Glæd jer bare, - det bliver en fantastisk spændende dag!

Mere inspiration

  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Laksesalat med Rygeost
    Laksesalat med rygeost og æble
  • Fiskefrikadeller med ost
  • Porre- & Kartoffelcreme med Torsk og Fennikel

Se mere indhold på bloggen

Fødseldags-Konkurrence på Facebook

Sildesalat til julefrokosten

Lørdagshygge med Tapas

Madplan uge 42

mørbradgryde med champignon og paprika

Mørbradgryde med champignon og lækker mos

Baileys Brownies med Ost.

Jule Creme Brulee

Hakkebøf med spicy edamamebønner

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.