• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Sæson » Frugter & Bær » Sommerens dessertsuppe

Sommerens dessertsuppe

Udgivet: 15. jul. 2017. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

 

Hvis du har det lige som jeg har, at du indimellem mangler idéer til lidt andre desserter der er mere sommerlige - hvis det altså ikke lige skal være is, så skal du læse videre her. For her kommer en dessert, som både smager af sommer, ikke er helt almindelig, kan serveres både varm og kold og som kan tilberedes i forvejen. Er du overbevist om at det må være en dessert for dig? Ellers prøv nu alligevel, uden eventuelle traumer om barndommens sure stikkelsbær.

Er det manden der er svær at overtale? - så lok ham med, at der er ROM i denne dessert? Og det er helt dig selv, der bestemmer om der skal være procenter i eller ej. For koger du suppen op med rommen, forbliver smagen der, men al alkohol fordamper. Vælger du derimod at komme rommen i den kolde suppe og absolut ikke varmer den op igen - ja så bliver det hele sikkert spist op, og laver du nok stiger stemningen under desserten. Er der børn i selskabet, så lav en portion til dem, uden rom.

[ingredients title="Stikkelsbærsuppe"]
4 personer

  • 1 kg stikkelsbær
  • 2 dl vand
  • 150 gr sukker
  • 3 skiver øko appelsin
  • 1 vaniljestang
  • 1 kanelstang ell. ½ tsk kanel blandet op med sukkeret
  • ca. ½ dl mørk rom
  • flødeskum
  • ristede rugbrødstern
  • hakkede mandler

Gør stikkelsbærrene klar. Jeg nipper dem ikke, tager blot det groveste fra. Kom dem i en gryde med vand, sukker, appelsinskiverne, vaniljestang og kanelstang, og kog dem ca. 15 min., eller indtil de er helt kogt ud. Fjern vanilje og kanel stængerne samt appelsin, og blend resten godt. Kommes op i en si og presse godt, så det bliver en mere jævn suppe.

Smag suppen til. Måske vil du have mere sukker i. Er den for sød, så kom en anelse citronsaft i.

Og nu kommer det, - hæld rommen i. Jeg har brugt en Skotlander Cask Rum, men en anden mørk rom kan også bruges.

Så er suppen klar. Vil du servere den varm, bringes den lige op at koge inden du serverer. Hvis dine stikkelsbær er meget modne, kan du evt. jævne suppen ganske lidt med kartoffelmel. Men jeg synes ikke det er nødvendigt.

Servér suppen med en klart letpisket flødeskum og små rugbrødstern og hakkede mandler der er ristet sprøde på an tør pande med 1 spks sukker. Eller server med en kugle vaniljeis.

[/ingredients]

Tag og print opskriften ud inden gæsterne kommer, for de vil helt sikkert gerne have den 😉

Mere inspiration

  • TUC kage
    TUC kage pyntet med flødeskum og bær
  • pandekager bagt i ovn
    Pandekager bagt i ovn: En nem opskrift
  • gammeldags pandekager
    Gammeldags pandekager - klumpefri pandekagedej
  • Små påske pavlova

Se mere indhold på bloggen

Små Krydderkager

Krydderkage

Kokos-Is

Tortillaer med Kylling

Berlinere med svesker og sukker

Solbær til marmelade og syltetøj

Sommerfornemmelser i november

Marineret Gris

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.