Salat Bowl

Salat Bowl

Vi går altså all-in her på grøntsager i denne uge (med håb om at det holder længere) – OG vi nyder rigtig meget at spise lidt sundere igen.

Jeg nyder lige de sidste feriedage, inden jeg igen skal på arbejde på mandag. 14 dage er altså længe at være væk fra arbejdspladsen – eller også er jeg bare klar til at starte igen.

Julepynten er væk, der er gjort rent og ryddet op, og alle bøger jeg kunne finde er læst.
Da jeg var igang med rengøringen i dag, synes jeg bare alt var så beskidt, så jeg fløj ind og bestilte en damprenser på nettet. Nu glæder jeg mig til den kommer i morgen, for jeg forventer det bare er at gå rundt med den, og vupti er alt skinnede rent. Eller måske næsten sådan. Den vil dræbe bakterierne, og man bruger hverken sæbe eller kemikalier. Det synes jeg jo er meget positivt. Og det der knofedt skal der heller ikke bruges så meget af.


En salat i en skål (bowl) er bare så dejligt nemt at servere. Du kan vælge lige det du har lyst til at komme i, ligesom du kan tilsætte krydderier som det passer dig. Jeg har valgt at krydre med balsamico perlerne, og derfor skal der heller ikke spares på disse. Det giver en dejlig mild krydring med balsamico. Så serverer jeg en creme fraiche til, så hver enkelt kan komme på som de ønsker. Det er en mættende skålfuld, men der kan selvfølgelig også serveres brød til.

Salat Bowl med tun


2 personer som hovedret

  • 1 dåse tun i vand
  • 2 gulerødder
  • 2 – 3 dl kogte og kolde speltkerner
  • lidt fintsnittet spidskål
  • små tomater
  • 1/4 agurk
  • 1 avocado
  • 2 spsk pinjekerner
  • et lille bæger creme fraiche
  • 1 glas Balsamico Tangperler

Kom de kolde kogte speltkerne i bunden af en portionsskål.

Hæld tunfisken til afdrypning i en si.
Snit spidskål helt fint – skær gulerødder i tynde mindre stave – skær tomater i mindre stykker – del, skræl og skær avocado i skiver (dryp med lidt citron, så de ikke bliver brune) – Skær agurken i små tern.

Fordel nu alle grøntsager og tunfisken ovenpå perlespelten og top med pinjekerner og balsamico tangperler.

Bland din creme fraiche med salt og peber og server til salaten.

 

 

 

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*