• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Frokost & Forret » Forretter » Skinkeruller med Fetamousse

Skinkeruller med Fetamousse

Udgivet: 24. nov. 2017. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Når vi nu snart kommer ind i rytmen med sild, surrib, leverpostej, medister og hvad der ellers hører til en traditionel julefrokost, er det dejligt at kunne sætte lidt andet på bordet. Imellem frokostretterne vil denne lille lette skinkerulle helt sikkert blive populær. Rullerne kan både serveres som frokostret eller som forret. Er det en fiskeret du savner, kan skinken nemt skiftes ud med fine stykker laks.

[ingredients title="Skinkeruller med Feta"]
6 ruller - 6 personer

  • 6 skiver seranoskinke eller evt. laks
  • 100 gr fetaost - gerne frisk
  • ½ dl grøntsagsbouillon
  • 2 bl. husblads
  • 1 dl piskefløde
  • evt. lidt finthakket basilikum
  • salatblade
  • Balsamico eller Citron tangperler fra Tang-huset

Læg husblads i koldt vand i 10 min. Kom bouillon i en gryde op varm op til kogepunkten. Tag gryden af varmen, vrid husbladsen fri for vand og kom det i den varme vædske. Rr rundt så husbladsen bliver helt opløst og lad den så stå og køle lidt.

Kom fetaost i en blender og kør nogle omgange. Pisk fløden til skum og stil den klar.

Når bouillon er afkølet, kommes den i blenderen med fetaost og det køres igen så det er samlet. Vend finthakket basilikum og den stivtpiskede fløde i og vend forsigtigt rundt.

Kom moussen i en skål og lad det stå og stivne mindst 2 timer.

Inden servering kommes en spiseskefuld mousse på en skive skinke som rulles sammen til en rulle. Læg hver skive på et salatblad og pynt med de fine cavi-art tangperler.

Server gerne med lidt godt hjemmebagt brød til. Eller måske en let salat.

[/ingredients]

Mere inspiration

  • Søde porrer til forret
  • Spyd med pasta-pizza
  • Bagte agurker
  • Søde kartofler med Bønnesalsa

Se mere indhold på bloggen

Gulerod-Abrikos Marmelade

Lidt godt køkkengrej

Kagen der matcher stuen

Hellige tre Kongers dag

Franske Toppe

Kokoskager

Hindbær-Appelsin Marmelade

Lørdagsfrokost med dejlige venner...

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.