• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Fisk » Torsk i ovn med krydderurter

Torsk i ovn med krydderurter

Udgivet: 2. jun. 2012. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

2 store stykker torskefilet
Krydderurter - en god håndfuld af det du nu har
1 Lime
Ramsløgsalt
Smør

Rabarber kogt til rabarberkompot
Persille
Kartofler
Broccoli

Torskefileterne lægges på en bageplade med bagepapir. Et par klatter smør lægges på fiske sammen med fintrevet skal af en økologisk limefrugt. Saften fra limen hældes over. Krydderurterne hakkes groft og kommes øverst. Spar ikke på det.
Kommes i en 180 gr varm ovn i 15 min. Giv dem ikke for meget, så de bliver tørre.

Da jeg havde et par fyldte bagte kartofler til overs fra den anden dag, skar jeg dem i pæne skiver, lagde dem på en bageplade, penslede med olie og kom dem i ovnen sammen med fisken.

Kartoflerne fik lidt friturestegt persille som pynt ved servering.

Serveres med små broccoli buketter og rabarberkompotten og et par enkelte små klatter af wasabi-peberrodscreme.

Fisken havde en fin lidt syrlig smag af lime, som passede perfekt med den lidt sødere rabarbersovs. Wasabi-peberrodscreme gav både fisk og kartofler en fin skarp kant.

Mere inspiration

  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Laksesalat med Rygeost
    Laksesalat med rygeost og æble
  • Fiskefrikadeller med ost
  • Porre- & Kartoffelcreme med Torsk og Fennikel

Se mere indhold på bloggen

Postej-Pandekager

Bagte gulerødder og squash

Små pakker til middag

Tangvafler med topping

Varmende gryde med kikærter

Brød med svedjerug

Søndag - Sol - Forår

Pebernødder og Peberkager

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.