Tøndervejs Pølseret

Tøndervejs Pølseret

Altså når vejret arter sig som det nu gør, med mørke og kulde, er det dejligt med en aftensmad med power, der varmer helt ned i  storetåen. Det gør denne pølseret helt bestemt. Sparer man lidt på krydderierne, kan selv små børn li’ retten. Og den tager mellem 20 og 30 min at tilberede. Pølseretten er inspireret af Gastromændenes  Svenske Pølseret.

Jeg har brugt de sønderjyske kålpølser, dels fordi vi ikke fik det nytårsaften, som der er tradition for her i landsdelen, men også fordi jeg godt kan li dem. Men en anden slags god pølse kan sagtens bruges. Jeg kan også finde på at bruge rester af kød, og komme i.

Tøndervejs Pølseret (2-3 personer)
polsebiks_3500 gr kogte kartofler i tern
3 gulerødder
smør til at stege i
½ spsk. paprika
3 tsk chipotlesalt fra Mariager Saltcenter
1 løg
3 fed hvidløg
3 forårsløg
4 kålpølser
2 spsk Holms ketchup med chili
1 dåse hakkede tomater
2 store spsk creme fraiche
1 dl vand/mælk
Peber
Purløg

Skræl og skær kartofler og gulerødder i tern. Kog begge dele til de er møre og hæld vandet fra.

Skær løg og hvidløg i små tern og svits dem i smør på en panden. Tag det af.
Skær pølserne i skiver, og svits dem på panden til de begynder at tage farve. Hæld løgene ved og vend rundt.

Kom krydderier og ketchup ved sammen med de hakkede tomater og vandet. Bland det hele godt sammen og lad det småsimre i 10 min.

Tilsæt forårsløg i tynde skiver og creme fraiche, og smag til. Vend kartofler og gulerødder i, og server med et drys purløg og noget lækkert brød til. Er du helt overskudsagtig, vil en let salat også være super tilbehør.

polsebiks_1
Jo hurtigere aftensmad, – jo mere tid til at læse – selvom missen ikke lige synes jeg skal læse nu. Den har lagt sig tilrette midt på bogen, og der ligger den nok så godt. Heldigvis er den stadig killing, så der er ikke ro  så lang tid, og så kan jeg “låne” min bog.

Må I få en dejlig tirsdag aften.

Print

2 Comments

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*