MADBLOG & LIVSSTIL

Sikke et dejligt vejr at starte weekenden med. I morges regnede det, så jeg tænkte at nu kom efteråretsvejret, og fandt strømpebukser og langærmet bluse frem. Og hold da op, hvor har jeg haft det varmt. For solen kom og det blev et lækkert vejr.
Jeg skal i sommerhus i weekenden, og regner med at kunne få gået nogle gode lange ture, slappet af og også læst lidt. I har nok luret, at jeg faktisk er ret vild med at være i sommerhus, for der er absolut ikke andet at lave, end nyde og hygge.

Jeg var fuld af energi da jeg kom hjem i eftermiddags – det er vel fredag -, så nu er der blevet testet italienske småkager og lavet lidt små kiksekager. Og man ved aldrig om jeg finder på endnu mere i aften.
De italienske kager med mascarpone og cornflakes, som egentlig hedder Biscotti al mascarpone e cornflakes, fandt jeg inde hos modernemamma.dk, hvor Silvia Fontana har denne opskrift.   Hun skriver, at de små kager er et hit til børnefødselsdage, og det tror jeg gerne. Den sprøde cornflakes udenom knaser fint, og kagerne har ikke nogen dominerende smage. Lige ved den første, synes jeg den var for anonym og helt uden smag. Men da jeg var nået til nr. 5 (eller var det 8) og en sød nabo havde smagt dem også, synes jeg de er ret så gode. De er gode til en kop kaffe, et krus te, et glas hvidvin eller et glas portvin. Og jer som nu sidder og tænker, at I altså ikke gider det der småkagebageri, kan jeg fortælle jer, at de er super nemme og hurtige at lave.

italienske-cornflakes-kager-25-2

400 g mel
200 g blødt smør
150 g sukker
250 g Mascarpone
1 tsk bagepulver
3 æg
250 g cornflakes
Flormelis til drys

Det er så smart, at det hele (undtagen flormelis og cornflakes) bare skal blandes i en skål og æltes godt sammen til en lidt klistret dej. Jeg kørte den i røremaskinen.
Kom cornflakes i en pose og mas den lidt, men ikke så det bliver helt som rasp. Der må gerne være et par flager endnu.
Af dejen trilles der, så godt det nu kan lade sig gøre, ca 45 – 50 kugler. Tril kuglerne godt rundt i den knuste cornflakes, og sæt dem på en bageplade med bagepapir.

Ind i ovnen (midt) ved 200 grader i 20 min. Så skal de bare køle lidt af, inden der drysses med flormelis – og vupti der er lækre småkager/chipskager til kaffen eller hvad du nu drikker til.

italienske-cornflakes-kager-21-2

De kan altså også sagtens spises bare sådan uden kaffe – de forsvinder ligesom bare stille og roligt.
Efter et tip fra naboen, bagte jeg lige et par stykker med et nip salt over. Smart som jeg er, valgte jeg Birds Eye Chilisalt fra Mariager. Og jeg skal love for at der var smag, Det brænder stadig på tungen. Jeg tror jeg dropper at bage dem med salt lige i første omgang 🙂

italienske-cornflakes-kager-41-2

Rigtig god weekend til alle – måske du lige skal prøve at bage disse lækre småkager.

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Flere
opskrifter