MADBLOG & LIVSSTIL

Hvem kan ikke lige spise en god flæskesteg med rigtig SOVS, som klistrer til kartoflerne?  Og sværen skal være sprød, – sådan let at spise og knase så man kan høre det. Så er det altså godt. Men vi får det alt for sjældent, så der er kun en ting at gøre – nemlig at få den steg sat i ovnen!

Hvis du nu sidder og tænker at jeg er tidlig til at starte med gran og julekugler, må jeg jo nok lige indrømme, at billedet er fra sidste jul. Det har blot ligget og ventet på, at jeg fik en opskrift sat på bloggen. Så da Rikke fra Mariager Saltcenter skrev til mig, om jeg ikke havde en opskrift på  flæskesteg, ja så var anledningen til endelig at få det gjort.

flaeskesteg-mariager-salt-21

1 kg svinekam med svær
1-2 spsk Mariager Flæskestegsalt
4 laurbærblade
lidt hele nelliker
1 løg
1½ dl piskefløde
mel
salt – peber

Rids flæskesværen helt igennem, men endelig ikke helt ned i kødet. Hvis man kommer til at ridse i kødet, kan saften fra kødet boble op i sværen og så er det umuligt at få sprøde svær. Drys godt med Mariager Flæskestegsalt, – også ned mellem sværene, og lad nu flæskesstegen trække i 30 min., inden den lægges med sværen nedad i en bradepande. Hæld vand ved, så det dækker sværen, og steg ved 160 grader i ca. 30 min.

Flæskestegen tages ud og sværen aftøres og drysses med lidt salt igen. Stik laurbærblade og nelliker ned i sværen.

Bradepande fyldes med nyt vand og løg i mindre stykker kommes ved. Sæt bradepanden ind i ovnen med en rist over, hvor flæskestegen lægges med sværen opad. Flæskestegen skal ligge så lige som muligt. Kom evt. lidt sammenkrøllet staniol ind under for at få den nogenlunde vandret.

flaeskesteg-mariager-salt-07

Skru op på 185 grader, og steg i ca. 1 – 1½ time. Kernetemperaturen skal være 70 grader.

Når flæskestegen er mør, tages den ud  og nelliker og laurbærblade fjernes. Er sværen ikke helt sprød, så grill den sprød og boblende på grillfunktion i ovnen – hold godt øje, det går pludselig hurtigt

Hæld stegeskyen i en gryde, – sigt løget fra. Drys mel over, så det dækker og lad det nu stå og blive suget op. Når alt mel er suget op, tilsættes fløden og det hele koges op under kraftig omrøring. Kog saucen igennem et par min.,  og smag til med salt og peber.

flaeskesteg-mariager-salt-03

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Flere
opskrifter