MADBLOG & LIVSSTIL

I har helt sikkert været spændte på, hvad der skulle ske med resterne af grønlangkålen i går. Det har jeg faktisk også selv været, for godt nok tænkte jeg, at den kunne bruges i  en pizza, men jeg var ikke helt sikker på, om det nu var en god idé. Men det skulle prøves, – og jeg kan sige så meget, at det bliver lavet igen!

Det var ganske enkelt en skøn oplevelse. Højer Kålpølser (og det er ikke reklame), grønlangkål med kartofler i, en grov pizza dej og mozarellaost smager fantastisk sammen. Og så var det en dejlig nem aftensmad, på en fredag der har været hektisk på arbejdet, så kræfterne er drænet lidt. Men sådan en sag, sammen med et glas rødvin, får mig til at slappe helt af. Og så er der jo også weekend. En weekend, hvor der skal laves absolut intet.

I denne uge, har vi også endelig fået fordrevet rotterne. Vi har nemlig haft rotter på loftet – altså sådan i bogstaveligste forstand. En nabo længere henne af vejen fandt en gammel brønd hvor de hyggede sig i. Da den blev lukket skulle rotterne jo finde andre steder, og det blev så desværre vores loft. Men i vores gårdsplads,  blev en gammel brønd også fundet og nu er den også lukket. Så nu er rotterne flyttet til en anden adresse. Heldigvis, for selvom de blev på loftet, kunne vi høre dem og de er nu ikke så rare at have som kæledyr. Cooper, vores kat, synes også de var for store at lege med, så den fangede dem ikke. Men nu er der ro. Det er helt utroligt, så mange rotter der er i byerne og kloaksystemerne.
I dag har vi spist i fred og ro, uden gnaveri på loftet.

pizza-gronlangkaal-kolpolser-18
1 portion pizzadej – købt eller hjemmelavet pizzadej
rester af tilberedt grønlangkål (vi laver det med hakkede kartofler, lidt smør og røget suppe)
3 kålpølser, vores var fra Højer Pølser
2 mozarella klumper
en lille bæger cremefraiche 38%

Rul pizza dejen tyndt ud. Smør et tyndt lag creme fraice ud over. Kom klatter af grønlangkålen og skiveskårne kålpølser ovenpå, og slut af med mozarellaen.

Ind i ovnen med det hele ved 250 grader i ca. 20 min eller til den er sprød lækker.

Fantastisk så godt det smager, og resterne blev brugt til en ny lækker ret. Rødvin eller måske en god øl er god til.

mix

2 reaktioner

  1. Ej det lyder også spændende. Det skal jeg også huske på. Det er ofte de improviserede retter der smager allerbedst 🙂

  2. Det er skisme en god ide, den er hermed gemt på to-try-listen

    For ikke så længe siden lavede jeg selv en alternativ restefad med pasta, grønlangkål, hamburgerryg og ost – det smagte virkelig osse godt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter