MADBLOG & LIVSSTIL

Vinterens Salat

Vi kører grøntsager ind her, og ind imellem også helt uden kødet som tilbehør. Det bliver både til lækre salater at rodfrugter, supper, grøntsagsretter og altså også hakkede grøntsager der bliver til plantefars. Det er jo så moderne med plantefars, men det er nu ikke derfor vi spiser det. Det er fordi vi har besluttes os for (hvor længe mon det holder), at vi vil ind på den sunde måde at leve på igen.

Der bliver bagt kage, men kun til weekenden, og i mindre mængder. Så nu er I advaret. Det næste stykke tid, kommer der ikke saftige, syndige overlækre kager her på bloggen.
Okay, lørdag skal jeg bage en kagemand, men den er til at tage med til Aarhus, for vores søn har fødselsdag, og ønsker sig en kagemand. Og det får han da - med lys, flag og slik. Sådan skal det være til en "børnefødselsdag".

Nu kan jeg jo rigtig godt lide at prøve nye opskrifter. Og ser eller smager jeg noget, der kunne være interessant, ja så er det hjem i køkkenet og forsøge at lave noget lignende. Sådan er det også med salaten i dag, for inspirationen kom da jeg sad og læste i en super god bog jeg har købt. Claus Dalby har blandt alle hans også spændende have- og blomsterbøger, nu også udgivet en kogebog (bogen er ikke sponsoreret, jeg er bare ret vild med den). Bogen hedder "Slank", og er fyldt med de lækreste billeder og opskrifter med masser af grøntsager.

Vi fik en bøf til salaten, men den kan sagtens spises som en selvstændig ret.

[ingredients title="Vintersalat"]
2 pers. som tilbehør eller 1 pers. som måltid

  • 1 lille porre eller en ½ stor
  • ½ squash (ca. 10 cm)
  • 3 jordskokker
  • 2 kakifrugter
  • 1 dl kikærter fra dåse
  • salt og peber
  • Vinaigrette dressing

Rengør alle grøntsager, vask og tør dem.

Skær porre og jordskokker i meget tynde skiver. Squash skæres i tynde staver eller små tern, ligesom kaki frugten skæres i mindre tern. Afdryp kikærterne.

I dit fad blandes porrer, squash, jordskokker, kakifrugt og kikærter sammen.

Kom vinaigrette dressing over og krydr med salt og peber inden servering.

[/ingredients]

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *