Varm toddy i januar

Toddy er ikke noget der kun hører julen til. Man kan få det hele vinteren igennem, og der findes mange skønne. Jeg lavede lidt ud fra hvad jeg havde, og det blev en dejlig varmende og krydret toddy.

7 dl æblesaft
2 dl koncentreret tranebærsaft
1 øko appelsin i skiver
1 øko citron i skiver
4-5 cm frisk ingefær i papirtynde skiver
6 hele nelliker
et nip chiliflager
2 kanelstænger
2 spsk sukker (efter smag)

Vask og skær appelsin og citron i tynde skiver. Kom det hele i en gryde og bring det lige til kogepunktet, dog uden at koge. Sluk og lad det stå og trække i 10 min. Varm toddy op til kogepunktet igen, smag til. Si toddyen og server rygende varm, gerne med en citron-, eller appelsinskive i glasset.


Der hygges stadig her, selvom julen er slut. Et par af de små lyskæder, pynter nu i et fad på bordet sammen med de små vaser jeg fik til jul og et lille træhus. Hygge får jeg vist aldrig for meget af.

Print

4 Comments

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*