MADBLOG & LIVSSTIL

Toddy er ikke noget der kun hører julen til. Man kan få det hele vinteren igennem, og der findes mange skønne. Jeg lavede lidt ud fra hvad jeg havde, og det blev en dejlig varmende og krydret toddy.

toddy_tranebaer-37 dl æblesaft
2 dl koncentreret tranebærsaft
1 øko appelsin i skiver
1 øko citron i skiver
4-5 cm frisk ingefær i papirtynde skiver
6 hele nelliker
et nip chiliflager
2 kanelstænger
2 spsk sukker (efter smag)

Vask og skær appelsin og citron i tynde skiver. Kom det hele i en gryde og bring det lige til kogepunktet, dog uden at koge. Sluk og lad det stå og trække i 10 min. Varm toddy op til kogepunktet igen, smag til. Si toddyen og server rygende varm, gerne med en citron-, eller appelsinskive i glasset.

toddy_tranebaer
Der hygges stadig her, selvom julen er slut. Et par af de små lyskæder, pynter nu i et fad på bordet sammen med de små vaser jeg fik til jul og et lille træhus. Hygge får jeg vist aldrig for meget af.
lys3

4 reaktioner

 1. Jeg vil også tilslutte mig toddy-trangen, der går langt ud over december. Et glas dejlig, varm toddy kan gøre underværker, når man har snue og ondt i halsen – hvilket vi sikkert er mange, der kommer til at lide under på et eller andet tidspunkt i vinteren (og foråret!)

  1. Åh ja, en rygende varm toddy med en god sjat rom i, lindrer enhver forkølelse. Men en god hyldebærtoddy vil nu også være god.

   Dejligt at vi er mange der holder af disse skønne varme drikke.

   Rigtig god weekend til dig.

   Hilsen Ellen

 2. Ja dejligt, at der er andre der også er vilde med det. Jeg kan godt lide et glas toddy om aftenen, istedet for kaffe eller te. Og alt efter hvad man kommer i, slapper man af efter sådan et glas.

  Toddy-hilsen fra Ellen 🙂

 3. Øj, hvor lyder det godt, og hvor er jeg glad for, at jeg ikke er alene om gløgg- og toddytrang her i januar. Jeg fik ikke et eneste glas gløgg i december, og har tænkt mig at tage revanche i denne måned – dog nok med en alkoholfri udgave, og så kan jeg jo passende skele lidt til din opskrift. Den lyder bare helt rigtig,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter