• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • hokkaidosuppe med bacon
    Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål
    Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • hakkebøf med bløde løg
    Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • millionbøf med pasta eller kjartoffelmos
    Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner
  • luksus hindbærsnitter
    Luksus hindbærsnitter med crumble
Jensens Madblog: Forside » Brød

Brød med svedjerug

Ellen Jensen - Senest opdateret: 9. feb, 2023

Brød af svedjerug har en særligt mild, god smag og et højere proteinindhold, og det bliver ikke så hurtigt tørt. Den har flere kostfibre end de moderne sorter, og derfor mætter den også bedre. Bageevnen er fin, især når man bager med lange hævetider.

Ligesom svedjerug har ølandshvede et højere proteinindhold og mere gluten end moderne hvedesorter. Brød af ølandshvede har en udtalt sødme og dybde i smagen, og det holder sig ligeledes frisk længe.

Jeg har i dette brød valgt at bruge de 2 meltyper sammen, som giver et mættende og smagfuldt brød. Både svedjerug og ølandshvedemel er fra Økomølleriet, og derfor frisk kværnet økologisk mel. Gør dig selv den tjeneste at prøve at bage med dette mel.

3½ dl lunkent vand
20 gr økologisk gær
2 tsk Himalayasalt fra Urtekram
200 gr svedjerug
200 gr ølandshvedemel

Gæren røres ud i det lunkne vand, og resten vendes i. Dejen skal ikke æltes, blot røres sammen. det bliver en klistret dej.
Læg et stykke folie over fadet, og stil til hævning i 18-24 timer.

Jeg bruger meget Himalayasalt, som stammer fra saltminer i Himalaya-bjergene. Saltet bankes direkte ud af bjergvæggen, hvorefter det knuses og sigtes. Himalayasalt er uraffineret, naturligt krystalsalt, der er dannet for ca. 250 millioner år siden efter udtørring af et urhav. Himalayasalt indeholder kolloide mineraler og sporelementer, der giver saltet dets smukke, rosa glød. Saltet kan købes hos Urtekram.

 

 

Mere inspiration

  • billede med surdejsstykker
    Surdejsstykker - lækre boller med surdej
  • billede med pølsehorn
    Pølsehorn - lækre og nemme at bage
  • Fuldkornsstykker
  • Forårssnegle med lækkert fyld

Se mere indhold på bloggen

Madplan Uge 45

Krydderkage

Friske Fastelavnsboller

Morgenmad til aftensmad

æblemuffins og efterår

Æblemuffins du lige trænger til

Rødløg-Kompot

Brændt Jorskokkepuré

Boller med bygmel og stikkelsbærsirup

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Skriv din kommentar her Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Mai-Britt Schmidt

    oktober 16, 2020 at 5:47 am

    Hvor er bageanvisningerne?
    Jeg kan kun finde opskriften...

    Svar
  2. Richardt G. B. Møller

    april 06, 2014 at 4:22 pm

    Hej. Det nemmeste er rent faktisk, at stikke en termometer i den. Når den viser 95 grader, er brødet færdigbagt. Med venlig hilsen Richardt

    Svar
  3. Ellen

    august 13, 2013 at 12:58 pm

    Hej Anne-marie.

    Undskyld det sene svar, men jeg har været på ferie.

    Jeg bager den ved 200 grader i ca. 1 time. Men mærk på det. Brug evt. tricket med at banke under bunde af brødet, - lyder det hult er det nok.

    Kærlige rugbrødshilsner fra Ellen

    Svar
  4. anne-marie

    august 05, 2013 at 5:10 am

    Hej
    Opskriften ser/lyder god, har alle produkterne i hus-men hvor længe skal sådan et brød bages ca.?
    "Brød med svedjerug"
    Mange hilsner Anne-Marie.

    Svar

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin

Copyright © 2023 · Jensens Madblog.