MADBLOG & LIVSSTIL

Dessertkagen

Dessertkagen er ligeså god til dessert som til en kop kaffe. Med en bund af kiks, skal den ikke turen i ovnen, men derimod i køleskabet. Og den skal have lov til at stå mindst 6 timer, og helst til dagen efter.

75 gr. smeltet smør
150 gr. Digestive kiks
100 gr. hakkede nødder

300 gr. skyr natural
400 gr. hindbær
2 spsk. sukker
1 tsk. vaniljesukker
4 dl. piskefløde
2 tsk Agar agar

Chokolade, blødt til overtræk

Friske blåbær til pynt.

Smulder kiksene og de hakkede nødder i det smeltede og afkølede smør. Rør det rundt, så kiksene har opsuget smørret, og pres det ud i bunden af en springform (20 cm). Et godt tip er, at lægge kun ringen fra formen direkte på fadet, som kagen skal serveres på, så ringen blot skal fjernes til sidst. Sæt det koldt, til smørret er stivnet og det er som en fast bund.

Smelt chokoladen (jeg brugte en blød smørbar chokolade, men der kan også blandes 15 gr. smeltet smør i 100 gr smeltede chokolade, for at gøre den mere "skærebar"), og hæld den ud over bunden i et tyndt lag. Stil igen til afkøling.

Mos hindbærene, og bland dem med skyr. Smag til med sukker og vanilje. Jeg laver den ikke så sød, men find selv hvor sød du vil lave den.
Kom 5 spsk. fløde i en gryde og pisk 2 tsk agar agar i den kolde vædske, inden den koges i små 2 min. Afkøl og bland det i hindbær-skyr blandingen.
Pisk fløden til flødeskum, og bland den i skyr-hindbær blandingen.

Når chokoladen er stivnet på bunden, kommes hindbærfromagen ovenpå, og stilles koldt mindst 6 timer, og allerhelst til næste dag.

Fjern forsigtigt ringen fra springformen. Pynt kagen gavmildt med flotte blåbær, og server.

 

 

Mere indhold til dig

2 reaktioner

 1. Hej Elsebeth
  Det er jeg da ked af at høre. Jeg har selv lavet den flere gange, uden problemer, men et eller andet er gået galt hos dig.
  Det er en tynd bund, men der mangler selvfølgelig nødderne, Dem skynder jeg mig lige at tilføje.Undskyld.
  Mon du har store tsk når du måler agar agar af? Massen bliver tyk, men ikke en klump. Den burde nemt kunne piskes i hindbærmassen.Når jeg læser, at du har ganget portionen op, kan det også være der problemet ligger. Så kommer der en del agar agar i, og så ville jeg netop komme mere fløde i.
  Som jeg skriver, laver jeg den ikke så sød, så I skal selv smage til og komme evt. mere sukker i.

  Hvis du vil prøve igen i dag, vil jeg anbefale at du laver bunden med kiks og nødder. Laver en tyk hindbærmos med sukker og blander med en creme fraiche 38% (vigtig at den er 38%), som du lige inden severing blander med en stiftpisket flødeskum.
  Det vil også give en rigtig lækker kage.
  Godt nytår til dig.
  Hilsen Ellen

 2. Hej. Det er første gang, jeg prøver at lave en kage som denne og det gik helt galt.
  Nødderne, dem glemte du og jeg. De er ikke nævnt i opskriften, kun på ingredienslisten. Jeg kunne heller ikke piske agaragar’en ud i 5 spsk fløde. Det blev hurtigt en tyk klump. Der skulle meget mere fløde til. Hindbærmassen blev også alt for sur, men der skulle jeg selvfølgelig have smagt den til og ikke nøjes med de 2 spsk sukker. Kiksebunden er meget tynd. Og nu efter en nat i køleskabet er kagen al for blød. Så det er rigtig øv, da jeg skal bruge den i dag, og lavede 3 store portioner til 26 mennesker.

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *