Dessertkagen

Dessertkagen

Dessertkagen er ligeså god til dessert som til en kop kaffe. Med en bund af kiks, skal den ikke turen i ovnen, men derimod i køleskabet. Og den skal have lov til at stå mindst 6 timer, og helst til dagen efter.

DSC_000375 gr. smeltet smør
150 gr. Digestive kiks
100 gr. hakkede nødder

300 gr. skyr natural
400 gr. hindbær
2 spsk. sukker
1 tsk. vaniljesukker
4 dl. piskefløde
2 tsk Agar agar

Chokolade, blødt til overtræk

Friske blåbær til pynt.

Smulder kiksene og de hakkede nødder i det smeltede og afkølede smør. Rør det rundt, så kiksene har opsuget smørret, og pres det ud i bunden af en springform (20 cm). Et godt tip er, at lægge kun ringen fra formen direkte på fadet, som kagen skal serveres på, så ringen blot skal fjernes til sidst. Sæt det koldt, til smørret er stivnet og det er som en fast bund.

DSC_0007

Smelt chokoladen (jeg brugte en blød smørbar chokolade, men der kan også blandes 15 gr. smeltet smør i 100 gr smeltede chokolade, for at gøre den mere “skærebar”), og hæld den ud over bunden i et tyndt lag. Stil igen til afkøling.

DSC_0015

Mos hindbærene, og bland dem med skyr. Smag til med sukker og vanilje. Jeg laver den ikke så sød, men find selv hvor sød du vil lave den.
Kom 5 spsk. fløde i en gryde og pisk 2 tsk agar agar i den kolde vædske, inden den koges i små 2 min. Afkøl og bland det i hindbær-skyr blandingen.
Pisk fløden til flødeskum, og bland den i skyr-hindbær blandingen.

Når chokoladen er stivnet på bunden, kommes hindbærfromagen ovenpå, og stilles koldt mindst 6 timer, og allerhelst til næste dag.

Fjern forsigtigt ringen fra springformen. Pynt kagen gavmildt med flotte blåbær, og server.

DSC_0021

 

Print

2 Comments

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*