Langtidshævet superbrød

Langtidshævet superbrød

½ dl økologisk kærnemælk
4 dl håndvarmt vand
5 gram gær – gerne økologisk
2-3 tsk havsalt
50 gram økologisk rugmel
25 gram fint durummel økologisk
500 gram italiensk pizzamel + ekstra til æltning

Så skal der bages...

 

Bland kærnemælk og vand i skålen, og opløs gæren heri.
Tilsæt salt og opløs det helt.
Tilsæt rug- og durummel og rør igen.
Tilsæt pizzamelet lidt ad gangen.


Når dejen ikke kan røres længere, tages hænderne og en meldrysset bordplade til hjælp.
Ælt dejen mindst 10 min i hånden. Dejen skal blive blank, elastisk og slippe bord og fingre.
Tril dejen til en kugle, læg den i en skål, drys lidt mel over og dæk godt med plastfilm.
Lad dejen hæve ved 15-17 grader (et køligt rum) i 8-10 timer eller til dobbelt størrelse.

Indstil ovnen på 250 grader.

Skub forsigtigt dejen ud af skålen – undgå at stikke i den eller trykke på den. Tænk på den som en ballon, der ikke må punkteres.
Lav dejen til et stort brød eller 2 mindre.
Rids nu et par skrå snit med en skarp kniv, sprøjt med en anelse vand (helst med en forstøver) og drys lidt durummel over.
Sæt brødet i ovnen og skru straks ned til 225 grader.

Bages i ca 30 minutter, og mens det bager giver du ovnen et par vandsprøjt 2-3 gange undervejs på ovnens sider eller bund.

Lad brødet køle af på en bagerist.

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*