Helstegt Kylling
En god fersk kylling skæres lidt ind i skindet, hvor der kan kommes en blanding af frisk hvidløg, salt, peber og smør ind under skindet et par steder.
Udvendig smørres kyllingen med smeltet smør blandet med kryderurter f.eks. rosmarin, persille og lidt citronmelisse. Smørret gør, at skindet bliver sprødt og pænt brunt.
Ovnen med en bradepande med rist varmes op til 190 gr. Kyllingen lægges ind på siden, med det ene lår øverst, på den varme rist. Efter 20 min vendes den om på den anden side. Efter igen 20 min lægges den med brystet opad, og steger videre i 30 min.
Bagte Kartofler
3 økologiske bagekartofler skrubbes godt, skæres midt over og stilles med skærefladen opad. Skær lidt af bunden, så de står bedre. Kartoflerne udhules let, så der er plads til fyldet.
Fyld
Fetaost
Peberfrugt
Bacon eller chorizon
Krydderurter
lidt smør
Fyldet blandes sammen og kommes i kartoflerne.
Vend siderne af kartoflerne i olie og sæt dem i ovnen i 60 min.
Pesto-Blomkål
Blomkål skæres i meget små buketter og dampes møre sammen med lidt gulerødder.
Vendes med rød pesto inden servering.
Skriv din kommentar her