• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Hoved- & Småretter » Vildt & Fjerkræ » Kylling og bagte kartofler

Kylling og bagte kartofler

Udgivet: 1. apr. 2012. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Helstegt Kylling

En god fersk kylling skæres lidt ind i skindet, hvor der kan kommes en blanding af frisk hvidløg, salt, peber og smør ind under skindet et par steder.
Udvendig smørres kyllingen med smeltet smør blandet med kryderurter f.eks. rosmarin, persille og lidt citronmelisse. Smørret gør, at skindet bliver sprødt og pænt brunt.

Ovnen med en bradepande med rist varmes op til 190 gr. Kyllingen lægges ind på siden, med det ene lår øverst, på den varme rist. Efter 20 min vendes den om på den anden side. Efter igen 20 min lægges den med brystet opad, og steger videre i 30 min.

Bagte Kartofler
3 økologiske bagekartofler skrubbes godt, skæres midt over og stilles med skærefladen opad. Skær lidt af bunden, så de står bedre. Kartoflerne udhules let, så der er plads til fyldet.

Fyld
Fetaost
Peberfrugt
Bacon eller chorizon
Krydderurter
lidt smør
Fyldet blandes sammen og kommes i kartoflerne.
Vend siderne af kartoflerne i olie og sæt dem i ovnen i 60 min.

Pesto-Blomkål
Blomkål skæres i meget små buketter og dampes møre sammen med lidt gulerødder.
Vendes med rød pesto inden servering.

 

Mere inspiration

  • Kyllingesalat med pærer
  • Glaseret Kylling
  • Aften med en Gråand
  • Kardemomme og kylling

Se mere indhold på bloggen

Pastakurve med Fyld

Håndmikser fra White Away

Dadler, Marcipan og Kaffe.

Mandelpaneret Laks

Årets sidste middag 2014

Den smukkeste Blommesirup

Rabarberis med lækker chokolade

Solrig søndag i maj

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.