• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Hoved- & Småretter » Kødretter » Bøf Stroganoff

Bøf Stroganoff

Udgivet: 7. nov. 2017. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Når temperaturen pludselig nærmer sig 0 grader om morgenen, er det vist på tide at tænke i simreretter. Solen har godt nok skinnet hele dagen, og gjort den til en dejlig dag, men kulden lurer lige om hjørnet. Sådan en simreret giver en skøn duft i hele huset, mens den simrer, og laver du en stor portion, er der mad nok til 2 dage. Hvad der skal til at tilbehør er der delte meninger om. Nogle mener pomme frites andre kartoffelmos. Jeg synes begge dele er skønt til. Men i dag blev det grove hjemmelavede kartoffelfritter i ovnen. Måske vi så skal have en fløjsblød kartoffelmos i morgen. Jeg har også set stroganoff med gulerodstern, men så sundt behøves den jo heller ikke at være.

[ingredients title="Bøf Stroganoff"]
4 personer

  • 600 gr oksekødsstrimler (klump)
  • 150 gr bacontern
  • 1 stort løg
  • 250 gr markchampignon
  • 3 spsk paprika
  • 3 spsk mel
  • 3 dl bouillon
  • 3 spsk koncentreret tomatpure
  • 1 dl fløde
  • salt og peber

Bland paprika og mel og vend kødstykkerne i det, så de bliver helt melet ind. Skær løg i skiver eller tern og champignon i mindre stykker.

På en vam pande svitses baconternene til de er sprøde. Tilsæt løg og champignon og steg til løgene er bløde og champignon er sprøde. Hæld det op i en skål.

Kom kødet på panden (mangler der fedtstof, tilsættes lidt smør) og steg kødet godt på alle sider. Der må gerne være en stegeskorpe. Tilsæt tomatpuré og svits det ganske kort med kødet, inden bouillon hældes ved sammen med løg, champignon og fløde. TIlsæt lidt salt og peber.
Nu er retten klar til at simre stille og roligt med låg i ca, 1 time. Smag på dit kød, - det skal være smørmørt. Kogetiden kommer helt an på kødstykkernes størrelse og hvilket stykke kød der er brugt.

Smag til og servér gerne med grove hjemmelavede kartoffelfritter eller en god kartoffelmos.

Jeg har brugt okseklump til min stroganoff, men andet kan også bruges. Bruger du filet, må du ikke koge det, blot lige stege godt og vende i sovsen.

[/ingredients]

Mere inspiration

  • Koteletter i fad
  • Citron Koteletter & Salat
  • Flæskesteg med fyld
  • Grøntsager i Sennepssauce

Se mere indhold på bloggen

Fisko-Tace eller Fiske-Taco

Blåbær "Tiramisú"

Bøf og Pastasalat

Pære-snacks

Brændt Blomkål uden spild

Laks - Dild - Rygeost

Madplanen for uge 2

Pasta i Persillepesto

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.