Torsk med Jordbærsalsa

Torsk med Jordbærsalsa

kurvJordbærsæsonen er startet, og der bliver helt sikkert serveret jordbær med fløde mange steder. Men jordbær kan bruges til rigtig mange retter, og går fantastisk sammen med både kød og fisk.

Prøv f.eks. en  jordbærsalsa, som er god til både fisk, svinekød eller en god bøf. Og er der noget til overs fra middagen, smager det også godt på bruschetta

DSC_0050

Jeg valgte at servere en jordbærsalsa til torskefileter, som blev tilberedt med citron.

Jordbærsalsajordbærsalsa
½ agurk
½ bk. jordbær
3 dl. æblesaft – gerne syrlig
1 dl olie
salt og peber

DSC_0032

Skær agurken igennem og tag kernerne ud. Jeg skræller ikke agurken. Skær den i meget små tern, som lægges i en skål. Bland, æblesaften, olie, salt og peber sammen, og hæld det over agurkerne. Husk altid at smage på marinaden inden du hælder den over, så du kan få lige den smag du bedst kan lide. Kan evt. tilsættes lidt citron, hvis den ikke er syrlig nok.
Lad det stå og trække en times tid.
Si marinaden fra (kan gemmes til andet) agurkerne, og bland med jordbær der er skåret i tern. Anret evt. jordbærsalsaen på tynde skiver af avocado.

salsa

Fisk-2Torsk med Citron
4 torskefileter
friske Spinatblade
1 økologisk citron
2 dl. fløde
citronsalt

Vask spinatbladene og kom dem i et ildfast fad. Der må gerne være et ordentlig lag, for de falder jo ret så meget sammen når de varmes op.
Hæld fløden over spinaten, og drys med salt og peber.
Læg torskefileterne henover, og kom skiver af citron på fisken. Krydr med citronsalt.

Fisk

Kommes i ovnen i ca. 20 min, til fisken er mør. (falder i flager når man skærer i den).
Server torsk sammen med jordbærsalsa og nyekartofler der er vendt i smør.

DSC_0046

Velbekomme!

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*