• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Fisk » Torsk med Jordbærsalsa

Torsk med Jordbærsalsa

Udgivet: 23. jun. 2013. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Jordbærsæsonen er startet, og der bliver helt sikkert serveret jordbær med fløde mange steder. Men jordbær kan bruges til rigtig mange retter, og går fantastisk sammen med både kød og fisk.

Prøv f.eks. en  jordbærsalsa, som er god til både fisk, svinekød eller en god bøf. Og er der noget til overs fra middagen, smager det også godt på bruschetta

Jeg valgte at servere en jordbærsalsa til torskefileter, som blev tilberedt med citron.

Jordbærsalsa
½ agurk
½ bk. jordbær
3 dl. æblesaft - gerne syrlig
1 dl olie
salt og peber

Skær agurken igennem og tag kernerne ud. Jeg skræller ikke agurken. Skær den i meget små tern, som lægges i en skål. Bland, æblesaften, olie, salt og peber sammen, og hæld det over agurkerne. Husk altid at smage på marinaden inden du hælder den over, så du kan få lige den smag du bedst kan lide. Kan evt. tilsættes lidt citron, hvis den ikke er syrlig nok.
Lad det stå og trække en times tid.
Si marinaden fra (kan gemmes til andet) agurkerne, og bland med jordbær der er skåret i tern. Anret evt. jordbærsalsaen på tynde skiver af avocado.

Torsk med Citron
4 torskefileter
friske Spinatblade
1 økologisk citron
2 dl. fløde
citronsalt

Vask spinatbladene og kom dem i et ildfast fad. Der må gerne være et ordentlig lag, for de falder jo ret så meget sammen når de varmes op.
Hæld fløden over spinaten, og drys med salt og peber.
Læg torskefileterne henover, og kom skiver af citron på fisken. Krydr med citronsalt.

Kommes i ovnen i ca. 20 min, til fisken er mør. (falder i flager når man skærer i den).
Server torsk sammen med jordbærsalsa og nyekartofler der er vendt i smør.

Velbekomme!

 

Mere inspiration

  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Laksesalat med Rygeost
    Laksesalat med rygeost og æble
  • Fiskefrikadeller med ost
  • Porre- & Kartoffelcreme med Torsk og Fennikel

Se mere indhold på bloggen

Med HelloFresh måltidskasser er det altså nemt

Fyldte Squash med ost og ris

Sloppy Joes

Oksekødsfrikadeller med feta og grønkål

et billede med farserede porrer

Farserede porrer - opskrift på indbagt porre

P-Tærter

Dessertkagen

Ris a la mande i Sommerklæ'r

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.