Solbærsnegle

Kanelsnegle er rigtig gode, især Claus Meyers kanelsnegle eller snurrer. Det er den opskrift jeg har taget udgangspunkt i, men istedet for kanelsmagen, har mine snegle fået en solbærsmag. Og det blev helt fantastisk.


Dejen skal æltes temmelig lang tid, men det er netop den lange æltning, der gør dejen så lækker. Så uden en røremaskine, garanteres der ikke for den luftige, seje og mega lækre konsistens.

2½ dl kold mælk
25 gr gær
1 æg
500 gr hvedemel
80 gr sukker
1 tsk salt
1 tsk stødt kardemomme
75 gr koldt smør i små tern
Fyld:
150 gr blødt smør
100 gr brun farin
½ dl solbærsirup
50 gr friske solbær/frosne solbær
1 sammenpisket æg til pensling

Glasur af flormelis og vand

Rør gæren ud i den kolde mælk og tilsæt æg, mel, sukker. salt og kardemomme. Rør på maskine i 20 min.
Tilsæt den kolde smør i små tern, og rør atter i 20 min. Dejen kan se klistret ud, men lad dig ikke friste til at tilsætte mere mel.


Lad nu dejen hæve ved stuetemperatur i 1½ time. Imens kan fyldet laves.
Bland det bløde smør godt med brun farin og sirup, så der ingen klumper er i.

Vend dejen ud på bordet og del i 2 dele. Rul hver ud til ca. 20 x 30 cm.  Smør fyldet ud over, men lad et par cm på den ene side (den lange side) være fri. Drys solbær ud over remoncen, og rul begge stram sammen til 2 pølser. Hver skæres i 10 stk, som trykkes let inden de sættes i små muffinsforme, eller i en stor form, hvor de står tæt sammen.


Efterhæver lunt ½ time, inden de pensles med sammenpisket æg og bages i en 200 grader varm ovn i ca. 25 min.

Pynt med lidt glasur når sneglene er kolde.
Som alle andre gærdeje, er disse snegle også bedst nybagte. Har man flere dagen efter, kan de lunes i ovnen.
Indlægget indeholder affiliatelinks. 

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*