MADBLOG & LIVSSTIL

Romkonfekt man bliver afhængig af

Så er jeg rigtig kommet igang med konfekten også. Det har holdt lidt hårdt i år synes jeg, men nu kom lysten. I dag står jeg med stearinlys i vinduet, regnen hænger på vinduerne udenfor og der er næsten helt mørkt. Og klokken er faktisk kun 16. Men med julemusik, stearinlys og duften af jul, kan der ikke andet end hygges.

Stearinlys er faktisk ikke helt rigtigt. For i år har vi valgt at udskifte de fleste af dem med LED lys. Og det fungerer virkelig godt. De tænder og slukker selv, forurener ikke, og der er ingen brandfare. Med min hukommelse er det vist helt fint. Jeg har også sådanne til juletræet, men på julebordet skal der nu rigtig levende lys på.

I morgen er en speciel dag. Det er nemlig min fødselsdag, og jeg har allerede fået min første gave - et Mette Blomsterberg termometer.
I morgen har min søde mand  inviteret mig til Aarhus med middag, julehygge og overnatning. Søndag formiddag skal vi til brunch hos vores søn og svigerdatter og lille Gry. Hun er allerede 3 måneder, og en rigtig lille charmetrold. Det bliver en rigtig dejlig fødselsdag og weekend.

Der skal jo også julehygges lidt i Aarhus, men jeg er så heldig,at jeg kan sige at alle julegaver er købt, så det bliver ren hygge. Jeg ved allerede nu, at jeg skal et smut i Streetfood på Knuds Torv og julemarkedet i Godsbanen er også overvejet. Og så er der alt det andet. Lur mig, om der ikke kommer et par billeder derfra.

I går lavede jeg disse fine små fyldte chokolader med romcreme inden i. Og her er det ikke kun mig der er vild med dem, smagsprøverne blev ihvertfald hurtigt spist.

[ingredients title="Romkonfekt"]

  • 350 gr god mørk chokolade
  • 2 dl kondenseret mælk
  • 4 spsk rom (eller brug nogle dråber romessens)

Kom 150 gr af chokoladen i en skål. Kom 200 gr i en anden skål, som sættes i vandbad over en gryde med kogende vand. Pas på, at dampen ikke kommer i chokoladen, for så bliver den grå.

Smelt de 200 gr og hæld ca. ⅔ dele af den i de 150 gr du har i den anden skål. Lad det smelte sammen. Vil det ikke smelte helt, kommer du lidt mere af den flydende chokolade i, men kun lige til alt er smeltet.

Så skal formene fyldes. Fyld dem op med chokolade, bank et par gange mod bordet og vend formenså på hovedet, så det overskydende chokolade løber ud igen. Sæt formen på køl i ca. 15 min.

Imens blander du den kondenserede mælk med rommen. Smag til, det skal ikke være så det river, men gerne kunne fornemme rommen.

Når chokoladen i formene er stivnet, fyldes romcremen i chokoladerne, men husk at de ikke må fyldes helt op. Der skal også være plads til at de kan lukkes med chokolade.

Jeg kom romcremen i en lille flaske med tud, så var det nemt at fylde hullerne.

Kom smeltet chokolade over cremen så de er helt lukkede og sæt dem på køl igen. Lade dem stivne helt, og gerne til næste dag, inden de vendes ud af formene.

Vil du have lidt pynt på chokoladerne, kan du komme lidt guldstøv i formene, inden chokoladen kommes i.

Hvormeget chokolade der skal bruges, afhænger lidt af hvor store dine forme er. Mine var ret små, så der gik en del chokolade til. Er de større, kan der være mere creme i, og det er nu slet ikke dårligt. Så næste gang tror jeg, at jeg vil investere i lidt større forme.

[/ingredients]

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *