Kartofler er ikke det, der tager længst tid, men de kan blive lidt kedelige som tilbehør. Indtil de nye kartofler kommer frem, er en kartoffelkage dejlig som lidt afveksling.
Kartoffelkager er nemme at lave, om man laver det i en stor form, eller i små portionsforme.
600 - 700 gr revne kartofler, gulerødder, selleri, persillerod
2 hele æg
1 dl mælk eller fløde
25 gr. revet ost
salt og peber
Æg, mælk og revet ost blandes godt sammen, og der tilsættes salt og peber. Bland de revne grøntsager i æggeblandingen, og fordel massen i en smurt tærteform, eller i 4 portionsforme.
Bages i ovnen i ca. ½ time ved 200 gr. indtil overfladen er let brun.
Kan serveres til alle former for kød. Vi fik det til en hamburgerryg, der blev pakket ind i folie sammen med smørklatter og paprika. Bagt i ovnen i 1 time. På den måde, bevares saften og kraften i kødet, og det bliver rigtigt lækkert.
Ellen
Hej Conni
Lige her har jeg brugt en bearnaisesovs, men du kan også bruge en champignonsovs, med de dejlige svampe der er her i efteråret.
Hilsen Ellen
Conni
Hvilken sovs bruger du til?
Joan
Tak for hurtig svar, den er lige lavet klar, synes nu der var lidt meget væde efter fløde/ æg blev blandet i. Men går ud fra at det forsvinder når de er blevet bagt..
Ønsker dig en god weekend. ??
Ellen
Håber det smagte jer 🙂
Joan
Ser rigtig lækker ud, har du hamburgerryg og kartoffelkage i ovnen samtidig ? Tænker at er det så 200 grader varmluft?
Ellen
Hej Joan.
Nej jeg har brugt almindelig ovn. Hvis du har varmluft, ville jeg nok skrue ned til 190 grader.
Rigtig god weekend.
Ellen
Hej Louise.
Det lyder dejligt at du synes den er god. Jeg bruger den også af og til.
Smukke hilsner, Ellen
Louise
Jeg lavede kartoffelgratinen i går. Super god.