Grøn Aftensmad med Pasta & Æg

Grøn Aftensmad med Pasta & Æg

En hurtig oprydning i nogle rester, blev til den dejligste grønne aftensmad i går. Vi er kun 2 personer, så der er heldigvis også til min madpakke i dag. Jeg er sikker på, at retten smager lige så godt kold.

Egentlig er vejret mere til suppe, for det er da godt nok blevet ret så koldt. Endda så koldt, at jeg har en lille drøm om, at vi får lidt sne. Men jeg tvivler nu. Men frost er der, og det er med at holde øje med vejene hvis du kører om morgenen. Flere gange er der glatte veje, og det kan være ret så lumsk.

Den anden dag, da vi var i Aarhus og ude og gå en tur, kom vi pludselig til et spejlglat område på havnen. Hvorfor der lige var så meget glat der ved jeg ikke, men hundene kurrede da lidt. Det var netop det der kaldes sort-is. Men med små skridt og lidt forsigtighed, kom alle helskindet videre.

Den grønne aftensmad


2 -3 pers.

  • 3 skiver søde kartofler – ca. 8 cm i diameter og 4 cm tykke
  • 200 gr pasta
  • 200 gr porrer i skiver
  • 150 gr bladselleri i små skiver
  • 100 gr kikærter fra dåse
  • 50 gr rød peberfrugt i små tern
  • ½ tsk koriander
  • ½ tsk spidskommen
  • salt og peber
  • smør til stegning
  • oliespray til de søde kartofler
  • 50 gr finthakket persille
  • 2 – 3 æg kogt meget smilende (1 pr. pers)

Start med at gøre dine skiver af en sød kartoffel klar. Kartoflen skal være en af de store. Skræl den og spray med olie på begge sider inden de lægges på bagepapir og drysses med lidt salt. Bages i ovnen ved 250 grader i ca. 15 min, eller til de er møre, men stadig med lidt modstand.

Kog pastaen al dente.

Kog dine æg som blødkogte, så blommen kan løbe ud bagefter. Er du mere til spejlæg, kan de også anvendes.

Kom de istandgjorte porreskiver på en varm pande med smør, og svits dem. Tilsæt blegselleri, kikærter og peberfrugt og varm det hele godt igennem på panden. Krydr med spidskommen og koriander og smag til med salt og peber.

Når pasta og søde kartofler er klar, fordeles pastaen på 2 eller 3 tallerkener. læg en skive af den søde kartoffel ovenpå og garner det hele med grøntsagsblandingen. På toppen lægges ægget og der drysses med rigeligt persille.

Jeg rev lidt ost hen over, men glemte det desværre inden jeg tog billedet.

Servér evt. med lidt brød til.

Kan du ikke undvære kødet, kan kikærter skiftes ud med stegt kyllingekød eller sprøde bacontern.

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*