MADBLOG & LIVSSTIL

På FOOD festivallen smagte jeg en mayonnaise, der var lavet af æggehvider og olie (normalt bruger man æggeblommer). Den var dejlig let og smagte skøn. Der var Karl Johan svampe i den de havde lavet, men den er også god med andre smagstilsætninger.

I kassen fra Årstiderne, var der i dag en bakke med de skønneste små Shiitake svampe.Jeg valgte at steg dem let i smør på panden, og så give dem lidt salt og peber bagefter. Det var lige før, jeg spise dem direkte af panden, inden de nåede at komme over på tallerkenen. Så dejligt duftede de.

Men de kom over. Jeg ristede et stykke brød, som jeg smurte med en hjemmelavet mayonnaise og ovenpå kom svampene sammen med lidt brøndkarse. En skøn lille ret, når sulten ikke er så stor.

Mayonnaise
1½ æggehvider (1 bæger pasteuriserede)
Olie
citron
salt og peber
purløg
evt. lidt blendede svampe

I en skål kommes æggehvider, og så er det ellers bare at piske godt, samtidigt med at man langsomt hælder olie i. Hvor meget jeg brugte ved jeg som ikke, men start med 1 dl, og hæld ganske langsomt i mens der piskes. Du kan fornemme hvornår det er blevet til mayonnaise.
Smag til med nogle dråber citronsaft, salt og peber, og kom gerne lidt klippet purløg og andet smag i. Jeg brugte lidt blendede svampe, fordi den skulle på min svampetoast.

Mayonnaisen er også ret god som dip med gulerods- og agurkestave.

3 reaktioner

 1. Jeg laver den med stavblender-metoden: alt i et højt glas – og så blender jeg i bunden til den begynder at tykne – herefter fører jeg blenderen op og ned og et minut efter er mayoen klar.

 2. Når du laver mayonnaise kun med æggehvider, hvor meget luft pisker du så i hviderne før du tilsætte olie?
  Eller er det bare fra start med olie?
  Med blommer er det jo blommer og salt man køre først.

  1. Hej Heidi?
   Jeg pisker olien langsomt i mens jeg pisker i æggehviderne. De skal ikke piskes inden.

   Hilsen Ellen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter