• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • hokkaidosuppe med bacon
    Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål
    Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • hakkebøf med bløde løg
    Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • millionbøf med pasta eller kjartoffelmos
    Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner
  • luksus hindbærsnitter
    Luksus hindbærsnitter med crumble
Jensens Madblog: Forside » Sæson » Frugter & Bær

Jordbærtærte og Silkeborg

Udgivet: 15. maj. 2016. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Indeholder affiliates links.
Så er vi næsten ved den sidste dag i pinsen. Alt efter hvor man har været i landet, har vejret enten været rimelig, eller også har det bare regnet. Jeg har været i den heldige situation, at jeg har tilbragt de sidste dage i Silkeborg, hvor solen for det meste har skinnet. Vi har endda kunnet sidde ude på altanen og få morgenkaffen. Fredag eftermiddag kørte jeg mod Silkeborg, men bla. en lækker jordbærtærte i bagagen. I skal simpelthen have den nu, så I kan være klar når jordbærsæsonen rigtig starter.

Jordbærtærte (24 cm form)

Bund:
100 g hvedemel
50 g flormelis
60 g koldt smør i små tern
½ æg eller 1 æggeblomme

Fyld:
150 gr marcipan
150 gr blødt smør
100 gr sukker
2 æg

100 gr mørk chokolade

Creme:
2 dl piskefløde
2 dl skyr eller creme fraiche
ca. 1 dl flormelis
kornene fra ½ stang vanilje
evt. lidt citronsaft

ca. 300 gr jordbær

Start med mørdejen. Bland smør, mel og flormelis til det ligner revet ost. Saml dejen med æg. Ælt kun til dejen er samlet og ensartet. Dæk dejen med husholdningsfilm og læg den i køleskabet i en halv time.

Så er det mazarinfyldet.
Ælt sukker og marcipan sammen, og ælt det bløde smør i af flere omgange. Pisk ægget sammen og ælt det tilsidst i massen. Du kan med fordel bruge røremaskinen.

Rul mørdejen ud, eller pres den i en smurt tærteform. Dejen skal gå op ad kanterne. Kom mazarinfyldet i og bag den nu i ovnen ved 200 grader i 20 - 25 min., til den er let gylden på overfladen.

Lad kagen køle helt af, inden du smelter chokoladen og smører ud over kagen i et jævnt lag.

Når kagen er helt kold, laver du cremen. En almindelig creme er også lækker på en jordbærtærte, ligesom ren flødeskum kan bruges. Men denne her, giver et lidt syrligt modspil til de søde jordbær og marcipanen.
Pisk fløden til skum og bland de øvrige ingredienser i. Smag til inden den bredes ud over bund.

Kom alle de jordbær på kagen som du kan få plads til. Jo flere jo bedre 🙂

Ud over at spise jordbærkage i Silkeborg, blev det til dejlige gåture både i Silkeborg by, i skoven og rundt om søerne. En sejltur blev det også til, og lidt caféhygge ikke at forglemme. Du får lige et par billeder fra weekenden, og jeg håber din har været lige så god som min 🙂

Er det ikke bare en smuk Orange Latte? Tidlig lørdag morgen, nød jeg kaffen på altanen i solen, mens jeg læste lidt om byen. Til frokost valgte min medspiser en grillet sandwich med salat på Min Café. Jeg selv fik et Charcuterie brædt med et køligt glas hvidvin til Min Café er et virkelig hyggeligt sted og maden er også rigtig god. I hverfald det vi fik. Prøv lige o se, hvor smuk lysegrøn bøgeskoven er. I skovbunden var der flere steder masser af skovsyre, som jeg var meget fristet til at plukke med hjem. Men i mangle af emballage, nøjedes jeg med at smage på de lækre blade.

Lørdag aften hørte vi (og dansede til) Casey Jones, og han var intet mindre end fantastisk. En utrolig musikalsk gut.

https://jensens-madblog.dk/wp-content/uploads/2016/05/146331908983471600.mp4

Mere inspiration

  • TUC kage
    TUC kage pyntet med flødeskum og bær
  • pandekager bagt i ovn
    Pandekager bagt i ovn: En nem opskrift
  • gammeldags pandekager
    Gammeldags pandekager - klumpefri pandekagedej
  • Små påske pavlova

Se mere indhold på bloggen

Esbjerg i foråret

Lemonade til tørsten

Blomkålsgratin

Perlespelt GRØD med gulerodsmos

Salat med krydderbagt Hokkaido

Barndomsminder - Ischokolade

Eton Mess med jordbær

"Restaurant Bind"

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin

Copyright © 2023 · Jensens Madblog.