• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Hoved- & Småretter » Grød » Risengrød med frugt

Risengrød med frugt

Udgivet: 19. feb. 2015. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Julen varer lige til påske - er det ikke sådan det er? Når det gælder risengrød må julen vare hele året for min skyld. Her i huset er vi ret vilde med netop den grød, og i dag blev der lavet en ekstra portion. Hvorfor får I at vide en af de nærmeste dage. Men der er en mening med det.

Men altså risengrød skal der kanelsukker og (nisse)øl til. Men derfor kan der nu godt komme lidt nyt med ind også. Jeg synes det var ret godt, - min bedre halvdel var ikke helt overbevist.

Jeg lavede en æblekompot og og en blommekompot, som skulle gøre det ud for smørklatten. Som lidt knas, lavede jeg sukkerristede mandler. Mums, det er top lækker, efter min mening.

Æblekompot
2 æbler (gerne lidt syrlige)
1 spsk sukker
1 spsk honning

Befri æblerne for kernehus og skær dem i små tern. Kom æbletern i en gryde sammen med sukker og honning, og lad simre ca ½ time til saften er som sirup.

Sukkerristede Mandler
100 gr mandler
1 spsk sukker
1 tsk kanelsukker

Hak mandlerne groft. Kom dem på en pande med sukker og rist dem mens du rører rundt i dem hele tiden. Når sukkeret er karameliseret tages de af pande. Hældes ud på et stykke bagepapir og drysse med lidt kanelsukker (sukker og kanel der er blandet). Afkøles inden de knuses i mindre stykker.

Blommekompot
300 gr blommer
4 spsk sukker

Bring blommer og sukker i kog, og kog til saften er som sirup.

Risengrød
1 dl vand
250 gr grødris
9 dl mælk
1 knivspids salt

Bring vand og gryn i kog. Når vandet er kogt ind, hældes mælken ved. Rør stille og roligt i gryden, indtil mælken er i kog og simrer ganske svagt. Læg låg på, og kog ca. ½ time. Rør jævnligt i gryden, så det ikke brænder fast på bunden. Det er meget vigtigt, at grøden ikke koger meget, så mælken koger over eller den brænder fast på bunden. Det smager knapt så godt.

 

 

Mere inspiration

  • TUC kage
    TUC kage pyntet med flødeskum og bær
  • pandekager bagt i ovn
    Pandekager bagt i ovn: En nem opskrift
  • gammeldags pandekager
    Gammeldags pandekager - klumpefri pandekagedej
  • Små påske pavlova

Se mere indhold på bloggen

Torsk og appelsin

Varm Julechokolade

Fredags-Fastelavnskager

Kold Rabarbersuppe med is

Fårets Yoghurtdessert

Ostemadder med lækkert pynt

Klatkager med overraskelse

Hurtig og lækker pastaret

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.