MADBLOG & LIVSSTIL

Julen varer lige til påske – er det ikke sådan det er? Når det gælder risengrød må julen vare hele året for min skyld. Her i huset er vi ret vilde med netop den grød, og i dag blev der lavet en ekstra portion. Hvorfor får I at vide en af de nærmeste dage. Men der er en mening med det.

Men altså risengrød skal der kanelsukker og (nisse)øl til. Men derfor kan der nu godt komme lidt nyt med ind også. Jeg synes det var ret godt, – min bedre halvdel var ikke helt overbevist.

risengrod_aeblekompot_mandler_kanel_08

Jeg lavede en æblekompot og og en blommekompot, som skulle gøre det ud for smørklatten. Som lidt knas, lavede jeg sukkerristede mandler. Mums, det er top lækker, efter min mening.

risengrod_aeblekompot_mandler_kanel_09Æblekompot
2 æbler (gerne lidt syrlige)
1 spsk sukker
1 spsk honning

Befri æblerne for kernehus og skær dem i små tern. Kom æbletern i en gryde sammen med sukker og honning, og lad simre ca ½ time til saften er som sirup.

Sukkerristede Mandler
100 gr mandler
risengrod_aeblekompot_mandler_kanel_051 spsk sukker
1 tsk kanelsukker

Hak mandlerne groft. Kom dem på en pande med sukker og rist dem mens du rører rundt i dem hele tiden. Når sukkeret er karameliseret tages de af pande. Hældes ud på et stykke bagepapir og drysse med lidt kanelsukker (sukker og kanel der er blandet). Afkøles inden de knuses i mindre stykker.

risengrod_aeblekompot_mandler_kanel_02Blommekompot
300 gr blommer
4 spsk sukker

Bring blommer og sukker i kog, og kog til saften er som sirup.

Risengrød
risengrod_aeblekompot_mandler_kanel_121 dl vand
250 gr grødris
9 dl mælk
1 knivspids salt

Bring vand og gryn i kog. Når vandet er kogt ind, hældes mælken ved. Rør stille og roligt i gryden, indtil mælken er i kog og simrer ganske svagt. Læg låg på, og kog ca. ½ time. Rør jævnligt i gryden, så det ikke brænder fast på bunden. Det er meget vigtigt, at grøden ikke koger meget, så mælken koger over eller den brænder fast på bunden. Det smager knapt så godt.

risengrod_aeblekompot_mandler_kanel_03

 

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter