MADBLOG & LIVSSTIL

Trøfler er altså nemme at lave, og de smager fantastisk, – hvis det vel og mærke er lavet af en god chokolade. Og det har jeg rigeligt af, så det er bare at gå igang. I går trængte jeg vist også til at lave noget sødt og trøstende. Vi er til festival i Skanderborg hvert år, – det er faktisk 13. gang vi skal afsted i 2016. Og de sidste mange år har vi haft telt på Skanderborghus. Et rigtig dejlig sted, med smuk udsigt og tæt på pladsen, så der regnede vi helt bestemt også med vi skulle være i år. Men ak, salget af telte åbner kl. 10 og der er ikke andet at gøre, end “stille” sig i kø på nettet og håbe. Jeg kom igennem, og mødte det grimme UDSOLGT. Panik – men der var jo andre steder – og vi fik telt, men bare ikke der hvor vi gerne ville. Der er et telt til os, og vi har et sted at sove, så det er jo rigtig fint. Skal nok bare lige vænne mig til tanken om, at det er på et andet stykke græs i år. Nå ikke mere ynk, det er jo luksus-ynk.

Nu skal der laves konfekt – og det er sødeste og kraftigste chokoladesmagende englekonfekt.

chokolade-trofler-komfekt-jul-01
100 gr mørk chokolade
100 gr flødechokolade
3/4 dl fløde
10 gr blødt smør
100 gr små tørrede æbletern

Kakao til at vende dem i

Hak chokoladen fint og smelt den over vandbad. Varm fløden op, og hæld den over chokoladen. Pisk rigtig godt i blandingen, så den bliver helt jævn og glat. Kom smør i, og pisk til det er helt opløst. Tilsidst vendes æbleternene i. De giver en snert syrlig smag til den kraftige chokoladesmag.

Kom trøffelmassen i en skål og dæk den helt til. Sæt i køleskabet til dagen efter.

Skær/skrab massen form ca. 40 trøfler, som atter sættes i køleskabet, men nu kun en times tid. Tag dem ud og vend dem i et pænt lag god kakao. Jeg formede mine ret rustikke, for at få en lidt anderledes udseende. Og så gav  jeg dem et drys spiseligt guld, så de kan glimte i skæret fra lyset.

Opbevares koldt til de skal serveres. De smelter i munden, eller i fingrene 🙂

chokolade-trofler-komfekt-jul-11
Det ser nu også helt flot ud med de små stykker æble i den mørkechokolade.

chokolade-trofler-komfekt-jul-08

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter