MADBLOG & LIVSSTIL

Andet end musik
SMUKFEST 2017

 

Har du også ventet næsten et helt år nu, på at der atter er fest i bøgeskoven i Skanderborg? Så kan jeg love dig, at det er hele ventetiden værd. For alle de SMUKKE og meget flittige medarbejdere, medhjælpere og andre frivillige har gjort et kæmpe stykke arbejde, og gør det stadig, så vi kan få den smukkeste uge i august. Og det er om meget snart vi ses i skoven igen.

Musikken vil jeg slet ikke fortælle om, den må du selv ind på SMUKFEST og finde. Men der er meget, alsidigt og super godt musik!


Der er ingen, absolut ingen der behøves at sulte i de dage der er festival. Der bugner med madboder, og den ene er bedre end den anden. Kvaliteten er virkelig i top, og der er et meget alsidigt udbud - ca. 80 madboder finder du under bøgetræerne. Der er selvfølgelig dem som vi alle kender. Arizona Burger, Bøf Saloon, Farmors Flæsk, Farmors Tarteletter, Hollændersvinget, Rytmeben og mange flere. Men hvert eneste år, kommer der også nye til. På SMUKFEST hjemmesiden, kan jeg se, at der bla. er kommet disse nye steder i år:

  • Gourmensch (Søbadet) – som laver mad over bål
  • Madværket (Søbadet) – foodtruck med pizza
  • Italio (Sølund Indgang) – italienske retter og pizza take away
  • Mad i Ambassaden (Capri) – indiske specialiteter
  • Hamp & Tang fra Møllerup Gods (Capri) – diverse snacks
  • Can Blau (Capri) – skinke og sherry!
  • Pølsekompagniet (Capri) - Pølsefoccacia
  • Chokoladefabrikken (Capri) – det bedste i søde sager
  • DC Beef on Wheels (Capri) – burger med super modnet kød

De lyder alle spændende og jeg glæder mig til at prøve nogen af dem. Indiske retter mener jeg ikke har været repræsenteret tidligere, så det skal smages. Chokolade og søde sager, er der sikkert også nogen der gerne vil have. Tror bare desværre ikke det lige bliver mig. Men mad og bål, kan nu også være ret hyggeligt. Og så smager det altid godt.

Der er selvfølgelig også taget hensyn til glutenallergiker, laktoseintolerante, vegetarer eller veganer. Der er virkelig mad for ALLE i skoven.

Smukfest og boderne donerer al overskudsmad til fødevareBanken, som efterfølgende fordeler til socialt udsatte på væresteder, krisecentre, børnehjem og herberger. God stil - og ingen madspild.


Udover mad og musik i Bøgeskoven, kan du i år også komme til både Whiskysmagning, Romsmagning og Ølsmagning.
Med de forskellige ølsmagninger, kan du komme  "Jorden Rundt" , blive præsenteret for flere Amerikanske øl, De mørke, de ristede og de tunge, Følge med Kissmeyer ud på en fantastisk ølrejse eller vælge en fællessmagning af de lyse øltyper. Der er mange muligheder, det er bare at vælge den smagning, der lige passer dig. Eller måske dem alle?  Jeg synes det lyder rigtig spændende og vil helt sikkert også blive sjovt.

Skal det være lidt andet end øl, er der Romsmagning, hvor mulighederne både er Smuk-Rom, Rom med Vennerne og Rom & Cigar. Sikke en fest I kan have, sammen med en god cigar. Saml bare vennerne og få jer tilmeldt i god tid, jeg kan selv godt lide Rom, så vil ikke afvise at jeg også er at finde der. Tænk at være på festival, drikke lækker rom og samtidig lære noget om dem.

Så er der Whiskysmagning, som jeg skal deltage i.  Vi skal i løbet af cirka en time, smage fem forskellige og selvfølgelig super gode whiskyer! Thomas "Kongen" Nielsen vil på en underholdende og lærerig måde, lede os igennem smagningen. Og selvfølgelig er det ikke små fesne nippeglas, - det er vel festival 🙂 Jeg er mega spændt på at smage de fem whiskyer. Har du aldrig smagt en god whisky, synes jeg du skal prøve. Du vil virkelig blive overrasket over, hvor godt det smager. Det er en oplevelse helt for sig selv.

Billedet har jeg fået lov til at låne af SMUKFEST.

Udover disse, er der en Spiritus smagning, hvor er en lille, heldig skare, kan deltage i smagning af de fineste, gamle spirituosaer. Alle smagninger er selvfølgelig spændende, og der er noget for alle. Med mindre man da slet ikke drikker alkohol 😉

Drikker du kun vand på festivallen, eller er du bare mere til fast føde, kan du istedet lave en lækker 5-retters gourmétfrokost til dine venner. Der er nemlig igen i år mulighed for, at købe en billet til 6 personer (inkl. dig selv), hvor du sammen med en kok tilbereder maden 2 timer inden I skal spise. Det sjove er også, at det ikke er et helt almindeligt HTH køkken, for ud af vandhanerne kommer der nemlig fadøl. Gad vide, om man fremover kan købe disse vandhaner. Ville slet ikke være så tosset.

Er I nu en større flok, der gerne vil hygge og spise lidt godt, uden selv at skulle lave noget, har Danish Crown en mulighed i Gourmet Stalden. Lige ned til Skanderborg Sø, kan du spise en god 3-rettes middag inkl. velkomstdrinks og 5 genstande.

Alle disse tilbud, kan der købes billet til i SMUKFEST shoppen. Og mon ikke der bliver udsolgt? Jeg har i hvert fald sikret mig billetter.


Men husk også, at der er rigtig mange boder i skoven, hvor man kan få virkelig god mad. Det er svært at vælge, men jeg har nogle favoritter, hvor jeg ved jeg skal spise et par måltider mad i løbet af ugen.


LêLê med de friske grøntsager og en virkelig smagfuld vietnamesisk mad er sikker. Der kommer jeg forbi flere gange.
Så er der burgere fra Danish Crown. De er mega gode. Saftige og dejlige. Og der er flere at vælge imellem. Tarteletter skal jeg også have, MIB plejer at lave nogle fantastiske tarteletter, men det gør Farmors Tarteletter også.


Så sker det, at jeg pludselig savner rugbrød, Du kan sidde ned og nyde smørebrød med en snaps til hos Skovens Hvile, det er hyggeligt og en mulighed for at samles med venner. Men jeg er også ret vild med Nord Gourmet, der serverer en kasse med små økologiske rugbrøds tapas. Prøv det endelig.


Can Blau er jo altid god. De laver super god tapas i Aarhus, så det må bestemt også være godt i bøgeskoven. Og endelig er der Rytmeben. Dem kommer jeg heller ikke udenom. Møre grillede ben, hvor jeg som regel er snasket helt op til ørerne for at spise dem.

Jeg overvejer lidt, om festivallen måske burde vare lidt flere dage, så jeg kan nå at spise alt det jeg gerne vil. Der er for få måltider i døgnet!

Ses vi i Bøgeskoven i uge 32? Hold op jeg glæder mig!

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *