MADBLOG & LIVSSTIL

affiliateslinks

 

Jeg synes det kniber med at lave en sprød lækker salat. Jeg savner vist lidt andet end rodfrugter og grønkål. Grønkål er sundt. Grønkålssalat er dejlig, især den med appelsin, som vi har fået mange gange. Grønlangkål er også godt og sønderjysk. Men nogen gange er det nu dejligt at bruge grønkål til noget andet, så i dag fik vi de flotteste grønne grønkålspandekager med lækkert fyld. Jeg har i flere dage haft lyst til pandekager, ganske vist de mere søde af slagsen, men da der lå en halv pose grønkål som trængte til at blive brugt, var det nærliggende at komme det i pandekagerne. Og så var der jo lidt til aftensmaden.


Grønkålspandekagerne
200 gr grønkål
3 æg
4 dl mælk
180 gr mel
salt og peber
smør til stegning

Kog grønkålen i 5 min og hæld det til afdrypning i en si. Når kålen er afkølet, kommes den i en blender sammen med æg, mælk og mel og køres til det er en lysegrøn pandekagedej. Grønkålen skal være helt fintsnittet.  Kom lidt salt og peber i, og lad gerne dejen stå lidt.

Bag pandekagerne på en pande, som du smører med lidt smør for hver gang. Jeg fik 8 pandekager ud af portionen.

gromkaal-pamdekager-07
Pandekager klar til 10 min. i ovnen

Fyld til Pandekagerne
400 gr hakket oksekød
1 løg
1 fed hvidløg
2 gulerødder
1 dl vand
1 tsk paprika
1/4 tsk chili
½ tsk spidskommen
salt og peber
1 spsk engelsk sauce
100 gr champignon
100 gr hytteost
olie til stegning

½ icebergsalat, strimlet
100 gr revet ost
små tomater
frisk persille
100 gr hytteost

Varm olien i en gryde og kom hvidløg og løg i tern ved. Når de har taget farve, kommes kødet i, som brunes godt. Kom krydderier, gulerødder i tynde skiver og vand ved, og lad det koge 10 min. Lad det køle lidt af, inden hytteosten røres i.

Kom fyldet i pandekagerne sammen med lidt fintsnittet icebergsalat. Rul pandekagerne stramt sammen og læg dem i et ildfast fad. Riv lidt ost hen over og sæt det hele i ovnen i 10 min ved 200 grader. Pynt med tomater, icebergsalat og persille inden servering.

gromkaal-pamdekager-13

print

2 reaktioner

  1. Grønkålspandekager er nemlig rigtig gode madpandekager – både mht. smag, mæthedsfornemmelse og ikke mindst udseende. Det er en af mine yndlingsudgaver af madpandekager 🙂

    1. Jeg kan kun give dig ret – de mætter mere end man egentlig tror. Det kan også nemt blive en af mine favoritter 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter