MADBLOG & LIVSSTIL

Arroz con leche betyder ris med mælk. Det er vist ikke nogen hemmelighed, at vi godt kan lide risengrød her. Derfor lød det også vanvittigt spændende, at der findes en spansk dessert, med samme ingredienser. Den kan serveres både varm og kold, men jeg vil nu foretrække den kold. Desserten er ret sød, så portionen behøves ikke være så stor, med mindre man virkelig er en slikmund. Jeg synes også jeg et sted har hørt om en risbudding, med nogenlunde de samme ingredienser, så hvor den oprindelig stammer fra, ved jeg ikke. Men den smager godt, og det er da det vigtigste.

spansk-risdessert-kanel-31Arroz con leche (4 pers.)
5 dl mælk
1 vaniljestang
1 kanelstang
1 citron
100 gr grødris
75 gr sukker
60 gr smør
2 past. æggeblommer
kanelsukker til pynt

Skær vaniljestangen igennem og skrab kernerne ud. Kom både kerner og den tomme stang i en gryde med mælk. Kom kanelstangen ved og riv skallen af øko citronen ned i også. Bring i kog mens du holder et skarpt øje med det. Kom risene i og lad det simre stille og roligt i ca. 40 min, eller indtil risene er helt bløde. Koger de tørre, kommes lidt mere mælk i. Tag vanilje og kanelstangen op.
Kom sukker og smør i den varme grød og rør godt rundt. Tag gryden af varmen og kom æggeblommerne i. Desserten hældes op, – eller spises varm med kanelsukker – og stilles til afkøling.

Kanel blandet med lidt sukker drysses over desserten inden servering.

Citron kan udskiftes med appelsin, og her smager det også rigtigt godt med små appelsinstykker ovenpå.

spansk-risdessert-kanel-34

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Flere
opskrifter