• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • hokkaidosuppe med bacon
    Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål
    Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • hakkebøf med bløde løg
    Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • millionbøf med pasta eller kjartoffelmos
    Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner
  • luksus hindbærsnitter
    Luksus hindbærsnitter med crumble
Jensens Madblog: Forside » Dessert

ARROZ CON LECHE

Ellen Jensen - Senest opdateret: 9. feb, 2023

Arroz con leche betyder ris med mælk. Det er vist ikke nogen hemmelighed, at vi godt kan lide risengrød her. Derfor lød det også vanvittigt spændende, at der findes en spansk dessert, med samme ingredienser. Den kan serveres både varm og kold, men jeg vil nu foretrække den kold. Desserten er ret sød, så portionen behøves ikke være så stor, med mindre man virkelig er en slikmund. Jeg synes også jeg et sted har hørt om en risbudding, med nogenlunde de samme ingredienser, så hvor den oprindelig stammer fra, ved jeg ikke. Men den smager godt, og det er da det vigtigste.

Arroz con leche (4 pers.)
5 dl mælk
1 vaniljestang
1 kanelstang
1 citron
100 gr grødris
75 gr sukker
60 gr smør
2 past. æggeblommer
kanelsukker til pynt

Skær vaniljestangen igennem og skrab kernerne ud. Kom både kerner og den tomme stang i en gryde med mælk. Kom kanelstangen ved og riv skallen af øko citronen ned i også. Bring i kog mens du holder et skarpt øje med det. Kom risene i og lad det simre stille og roligt i ca. 40 min, eller indtil risene er helt bløde. Koger de tørre, kommes lidt mere mælk i. Tag vanilje og kanelstangen op.
Kom sukker og smør i den varme grød og rør godt rundt. Tag gryden af varmen og kom æggeblommerne i. Desserten hældes op, - eller spises varm med kanelsukker - og stilles til afkøling.

Kanel blandet med lidt sukker drysses over desserten inden servering.

Citron kan udskiftes med appelsin, og her smager det også rigtigt godt med små appelsinstykker ovenpå.

Mere inspiration

  • TUC kage
    TUC kage pyntet med flødeskum og bær
  • pandekager bagt i ovn
    Pandekager bagt i ovn: En nem opskrift
  • gammeldags pandekager
    Gammeldags pandekager - klumpefri pandekagedej
  • Små påske pavlova

Se mere indhold på bloggen

Bounty - som de "rigtige".

Forår - det kribler og pibler

Stegte ris med kylling og rejer

Madplanen i uge 23

Madplan uge 22

Turen til Årø

bananmuffins med chokolade

Bananmuffins med chokolade

Porretærte med tomatsalat

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin

Copyright © 2023 · Jensens Madblog.