• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Hoved- & Småretter » Kødretter » Mørbrad i kokos og karry

Mørbrad i kokos og karry

Udgivet: 20. sep. 2014. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Åh det blev en god ret i dag, selvom fantasien var lig nul. Det er nu utroligt, hvad en svinemørbrad kan blive til, når man tilsætter lidt krydderi. Karry og kokos er godt, det kan vi vist hurtigt blive enige om, og så lidt sødt i sovsen, så er Jens solgt. Jo, jeg kender efterhånden hvad der kan smelte min mand.  Et glas rødvin og stearinlys på bordet, så manglede desserten kun. Og den kom, for selvfølgelig havde jeg lige lidt æblemos, som blev blendet sammen med et par avocade, og serveret med flødeskum, var det en skøn og let dessert.

1 svinemørbrad
3 tsk karry
1 klat smør
1 dåse kokosmælk
3-4 gulerødder
1 dl. hyldeblomssaft
salt, peber
50 gr hakkede peanuts + lidt til pynt
maizena til jævning

Puds mørbraden af, og skær den i ca. 1 cm skiver. Kom smør på en pande og varm op, tilsæt karry og brun det. Kom kødet i, og brun det på begge sider.
Så tilsættes kokosmælken og gulerødder, der er skåret i tynde strimler, hyldeblomstsaft og grofthakkede peanuts,  og det hele simrer i et kvarters tid. Saucen smages til med salt og peber, og jævnes evt. med lidt maizena.

Server en lækker og let kartoffelmos til, og et drys peanuts. En salat er også rigtig lækker til, eller gør som jeg gjorde, kom ærter i mosen.

Mere inspiration

  • Koteletter i fad
  • Citron Koteletter & Salat
  • Flæskesteg med fyld
  • Grøntsager i Sennepssauce

Se mere indhold på bloggen

Stubbe i Fad - Pandekager med fyld

Mormor's luftige Boller

Salat med krydderbagt Hokkaido

En kat og frikadeller uden kød

Flæskestegssandwich

Flæskestegssandwich - lækker måde at bruge rester på

Torsk og appelsin

billede med bananpandekager

Bananpandekager - sund og nem opskrift

Burgerboller med Urtesalt

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.