Marineret Gris

Jeg har hos slagteren fundet et stykke svinekød, der lignede mørbrad, men var et stykke af kammen. For at den ikke skulle blive alt for tør, lagde jeg den i en marinade dagen inden den skullle bruges.

l spsk olie
l spsk kinesisk soya
Friskkværnet peber
1-2 tsk mild paprika
½ fed knust hvidløg
3 ret modne tomater, blendede

Marinade og kød kommes i en pose, rystes godt, og ligger så til næste dag.

Kødet brunes på alle sider på en varm pande. Pas på marinaden ikke branker. Vand hældes ved og det simrer i ca ½ time,, alt efter kødets tykkelse. Væden giver en fantastisk god sovs.

Imens laves kartoflerne.

4 store bagekartofler
Grøntsagsfond
Olie
Salt og peber

Kartoflerne skæres ud i 4 tykke firkanter. Jeg skar dem igennem en gang, så der ialt blev 8 blokke. Koges knap møre i vand med fond i.
Når kartoflerne er knap møre, tages de op og tørres lidt. Pensles med olie og får lige en tur af peber- og slat kværn hen over.
Sættes ind i ovnen, ca 15 min, til de lige har taget farve på toppen.Man kan også vælge lige at brune dem på den ene side på en varm pande.

Jordbærsalat
Salat efter ønske
Rød spidskål
Jordbær
Tomate
Pinjekerner
Italiens Lemon Dressing fra Sapori d’Arte

Salat rives i mindre stykker. Spidskål skæres i tynde strimler (der skal kun bruges lidt, ikke hele spidskålet).
Tomater og jordbær skæres i skiver og det hele blandes sammen med pinjekerner og dressing.

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*