Halloween bliver nu ikke fejret, men jeg kunne nu ikke lade være med lige at lave et par ansigter. Og det var da sjovt, lidt barn er man jo stadig. Heldigvis.
200 gr flødeost
100 gr sukker
3 spsk mel
2 æg
1 æggeblomme
1 tsk vanilje
¼ dl fløde
8-10 pinde
200 gr god chokolade til overtræk
evt. glasur til at tegne med, eller krymmel.
Kom alle ingredienser, undtagen pinde og pynten i en skål, og pisk det til en glat masse.
Dejen hældes op i en form med bagepapir (ca. 9 x 13 cm). Formen sættes i en større bradepande, og der hældes vand rundt om, så den står i vandbad.
Bages ved 200 grader i ca. 30 min. Kagen må ikke tage for meget farve. Begynder den at blive brun, skal der lægges et stykke bagepapir over resten af bagetiden.
Tag formen ud af ovnen, og lad den står koldt til næste dag.
Nu formes der ca. 10 kugler af dejen, som sættes i fryseren et par timer, inden de er klar til overtræk. Chokoladen smeltes over vandbad, og kuglerne vendes i chokoladen, lægges på bagepapir eller på en rist, og der stikkes en pind i. Skal de ikke dekoreres som ansigter, kan man inden chokoladen er tør, vende dem i forskellige former for drys.
Server kagerne kolde, lige fra køleskabet.
Skriv din kommentar her