• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • hokkaidosuppe med bacon
    Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål
    Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • hakkebøf med bløde løg
    Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • millionbøf med pasta eller kjartoffelmos
    Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner
  • luksus hindbærsnitter
    Luksus hindbærsnitter med crumble
Jensens Madblog: Forside » Kager

Halloween kager

Udgivet: 31. okt. 2014. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Halloween bliver nu  ikke fejret, men jeg kunne nu ikke lade være med lige at lave et par ansigter. Og det var da sjovt, lidt barn er man jo stadig. Heldigvis.

200 gr flødeost
100 gr sukker
3 spsk mel
2 æg
1 æggeblomme
1 tsk vanilje
¼ dl fløde
8-10 pinde

200 gr god chokolade til overtræk
evt. glasur til at tegne med, eller krymmel.

Kom alle ingredienser, undtagen pinde og pynten i en skål, og pisk det til en glat masse.
Dejen hældes op i en form med bagepapir (ca. 9 x 13 cm). Formen sættes i en større bradepande, og der hældes vand rundt om, så den står i vandbad.

Bages ved 200 grader i ca. 30 min. Kagen må ikke tage for meget farve. Begynder den at blive brun, skal der lægges et stykke bagepapir over resten af bagetiden.

Tag formen ud af ovnen, og lad den står koldt til næste dag.

Nu formes der ca. 10 kugler af dejen, som sættes i fryseren et par timer, inden de er klar til overtræk. Chokoladen smeltes over vandbad, og kuglerne vendes i chokoladen, lægges på bagepapir eller på en rist, og der stikkes en pind i. Skal de ikke dekoreres som ansigter, kan man inden chokoladen er tør, vende dem i forskellige former for drys.

Server kagerne kolde, lige fra køleskabet.

 

Mere inspiration

  • blomme galette
    Blomme galette - fransk mørdejskage med blommer
  • TUC kage
    TUC kage pyntet med flødeskum og bær
  • billede med hjemmebagte kaffebrød
    Kaffebrød - mormors opskrift på sprød kage til kaffen
  • billede af ingenting, der er sønderjyske småkager
    Ingenting - opskrift på sønderjysk småkage

Se mere indhold på bloggen

Gulerodspesto

Varmende gryde med kikærter

Kødsovs og pasta med krydderurter

Tunsalat med smørristet rugbrød

Reenbergs Magnetholder

Æbleskiver og fødselsdag

Oksetykkam med peberfrugt i Tempuradej

Marineret Gris

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin

Copyright © 2023 · Jensens Madblog.