Lagkagesnitter til mange

Lagkagesnitter til mange

Min mand er den lykkelige ejer af en lille Morris Mascot, og han er derfor medlem af en Min-klub. De skulle komme hos os  fredag aften, han havde arrangeret rundvisning på Falckstationen og visning af deres udstyr, hvor efter vi skulle hjem hos os og se hans efterhånden store samling af små modelbiler og lign. som han har fået samlet. Bagefter skulle jeg så servere kaffe og et stykke kage.

Vi blev omkring 20 personer, så jeg valgte at lave lagkagesnitter, som jeg pyntede lidt forskelligt.

Alt var klar, kagen stod pyntet og kaffen lige til at tænde for, da vi tog afsted til Falck. De eneste der bare ikke var klar, var Falck :) Eller det vil sige, at de desværre blev kaldt ud kort tid inden vi kom. Så der var ingen hjemme. Kun en paramediciner med akutbilen var der, men den er der ikke noget videre udstyr i. Det er hvad der kan ske, og er nu engang mere vigtig.  Heldigvis  havde vi en frivillig brandmand med, så han kom hurtigt i tanke om, at vi kunne kigge på brandbilerne – så var børnene i hvert ‘fald ikke skuffede. Og de er da også flotte og imponerende med al deres udstyr.

        

Hov nu er jeg jo lige ved at glemme, at det var kager jeg skulle skrive om ;)

Tilbage til kagerne. Dagen inden bagte jeg bundene, lavede mousseen og lagde dem sammen så de kunne trække godt.

Sukkerbrødsbunde

4 æg
180 g sukker
90 g kartoffelmel
60 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
Pisk æg og sukker hvidt og sigt kartoffelmel, hvedemel og bagepulver i.
Bag kagen ved 175° i 45 min. i en lille bradepande.

Når kagen er helt kold, deles den i 2 bunde.

Tobleronecreme
180 g Toblerone
60 g flormelis
100 g blødt smør
Smelt chokoladen over vandbad.
Pisk æggeblommerne luftige med flormelissen. Rør smør og chokolade i æggesnapsen.
Lad cremen stå lidt og smør den så ud over den øverste bund.

Inspiration fra Kristina-kitchen

Fyld:

3 blade husblas
200 gr Kvark
2 dl cremefraiche 18%
125 g sukker (ca. 1½ dl)
2 tsk fintrevet økologisk citronskal
2 spsk friskpresset citronsaft
2½ dl piskefløde

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Rør kvark med cremefraiche, sukker og citronskal.  Smelt husblasen i vandbad og afkøl den med citronsaft. Kom den i kvarkblandingen under omrøring. Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i cremen.
Lad den stå lidt inden den kommes på den nederste bund af kagen.

Bunden med tobleronecreme lægges oven på og står nu og trækker nogle timer. Pynt med flødeskum og friske bær.

Chokoladekage

80 gr smør fra Thise
150 gr chokolade
120 gr økologisk rørsukker
200 gr økologisk hvedemel
1 tsk natron
2½ dl Vesterhavsyoghurt med Havtorn
3 spsk økologisk kakao
1 appelsin, saft og skal (økologisk)

Smør og chokolade smeltes og  røres sammen med sukker og det sigtede mel, kakao og natron. Youghurt og appelsinrøres i.
Dejen hældes i en lille bradepande og bages ved 200 gr i ca 30 min.
Afkøles helt inden fyldet kommes på.

Hindbær Moussé

250 gr hindbær
skal og saft  af 1 økologisk lime
120 gr sukker
4 bl husblads (5 hvis bærene er fra frost)
3 dl piskefløde

Husblasen sættes i blød i koldt vand i 10 min.
Blend imens hindbær med sukker og limesaft- og skal.
Husblasen smeltes i en gryde og hæld det i hindbærblandingen i en tynd stråle mens der røres godt.
Flødeskum af de 3 dl piskefløde vendes forsigtigt i.

Lav en kant rundt om kagen så fyldet ikke løber ud. Høld hindbærmoussen på kagen og lad den stå til den er helt stivnet. Min tod til næste dag.
Skæres i mindre firkanter og pyntes med en klat flødeskum og friske frugter.

Næste gang vil jeg have en kant af marcipan rundt om begge snitter, for at holde lidt på fyldet. Det skred ganske lidt da de kom ind i varmen.

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*