Forårs hakke-bøf.

Forårs hakke-bøf.

Jeg fik en pose rabarber med hjem fra weekenden, så der blev lavet rabarberkompot. Det kunne jo fint bruges – lidt af det – til bøffen i aften.
En lidt slatten agurk og et par jordskokker blev omdannet til den mest lækre agurkesalat.
Og så var der ellers lagt op til en rigtig forårs middag.

Rabarberkompot:
Rabarberne snittes i fine skiver og lægges i et ildfastfad sammen med sukker og en flækket vaniljestang. Beregn 2 dele rabarber og 1 del sukker. Efter 20 min i ovnen ved 200 gr,   har man en fin kompot, uden at rabarberne er kogt helt ud.

Agurkesalat:
1 agurk skæres i tynde skiver på mandolinjernet
2 jordskokker skæres også i tyndes skiver
Drysses med lidt salt og lægger og trækker i 15 – 30 min. Presses fri for væde og venter til lagen er klar.

1 dl sukker
1 dl vand
1 dl eddike
Peber
Koges op i en gryde, afkøles og agurkerne kommes i. Trækker i et par timer.

Anrettes på en tallerken med bøffen med løg, kartofler og sauce af stegeskyen og lidt rødvin.

Print

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*