MADBLOG & LIVSSTIL

Boller med risengrød

Fredag skal man have nybagte boller - har jeg ikke ret? Det skal vi i hvertfald, og det er da en god måde at starte weekenden på.
Selvom vi er ret tæt på påske, fik vi risengrød den anden dag. Og som altid, var der en portion tilovers, som stod og pyntede i køleskabet sammen med et par æggehvider der var tilovers fra et bageprojekt. Og begge dele kom i bolledejen, så det blev de dejligste bløde mormor-boller. Sådanne barndomsminder er dejlige at hænge fast i for et øjeblik, og mindes min søde mormor. På hendes kaffebord var der altid bløde og luftige boller med masser af smør. Smør som vi diskret skrabede mindst halvdelen af, inden vi spiste dem med velbehag.
Om der var risengrød, havregrød eller noget helt andet i hendes boller forblev en hemmelighed, for opskriften fik vi aldrig.

[ingredients title="Ingredients"]
450 gr kold risengrød
750 mel
50 gr. gær
2 dl mælk
50 gr smør
2-3 æggehvider
1 lille spsk salt
2 spsk sukker
2 tsk kardemomme

Smelt smør og kom mælken i, så det ikke er for varmt. Kom i røreskålen sammen med gær, salt, sukker og kardemomme og rør rundt. Tilsæt æggehvider og risengrød og kør nogle omgange med røremaskinen, så det er blandet godt og ingen større klumper risengrød. TIlsæt melet lidt ad gange, måske skal du ikke bruge så meget, og måske skal du bruge lidt mere. Det skal være en let klistret dej, ikke så den hænger fast i fingrene, men den må ikke være for fast. Jeg kører altid dejen mindst 10 min i røremaskine og gerne 15 min. Det giver en rigtig god dej.
Stil dejen til hævning i en time, eller til den er hævet op til ca. dobbelt størrelse.
Hæld dejen ud på bordet og skær dejen ud i ca. 20 klumper dej, som formes let til boller og sættes på bagepapir.
Lad dem efterhæve ½ time inden de smørres med kold kaffe og bages ved 200 grader i ca. 20 min. - til de er flot lysebrune og dufter fantastisk.

Er ligeså friske og gode dagen efter.
[/ingredients]

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *