Kheer – Indisk Rice Pudding

Kheer – Indisk Rice Pudding

En hurtig fredagsdessert kan man vist kalde denne Rice Pudding, som stammer fra Indien. Og når det er fredag og weekend, må der gerne komme dessert på menuen.
Om det er den originale opskrift er jeg ikke sikker på, men det er nok ikke så langt fra. Den smager ihvertfald rigtig godt, og er faktisk nem at lave.

Går du ud over det indiske, kan der nemt serveres frugter til, så er det pludselig en helt anden dessert. Pas bare på med ikke at få for meget sødt på, for selve desserten er ret sød.

Server gerne et glas Chai Te til, så er den helt perfekt.

Kheer


2 personer

  • 7 dl mælk
  • 50 gr basmatiris
  • knivspids nellike
  • ½ tsk kardemomme
  • 100 gr sukker
  • Pynt:
  • kanel
  • rosiner
  • hakket chokolade
  • hakkede mandler

Skyl risene godt. I en gryde koges mælken op, og risene tilsættes. Skal koge en lille time, til den har grød konsistens. Rør af og til i gryden, så den ikke brænder på.

Når risene er møre og grøden tykkere, tilsættes sukker, nellike (meget lidt) og kardemomme. De hakkede mandler og rosiner kan tilsættes eller serveres ved siden af til at drysse på.

Jeg serverer også lidt hakket chokolade til, ligesom et drys kanel smager godt på.

Fordel desserten i 2 glas eller på 2 tallerkener. Desserten kan serveres varm, lun eller helt afkølet.

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*