• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • hokkaidosuppe med bacon
    Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål
    Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • hakkebøf med bløde løg
    Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • millionbøf med pasta eller kjartoffelmos
    Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner
  • luksus hindbærsnitter
    Luksus hindbærsnitter med crumble
Jensens Madblog: Forside » Dessert

Kheer - Indisk Rice Pudding

Ellen Jensen - Senest opdateret: 9. feb, 2023

En hurtig fredagsdessert kan man vist kalde denne Rice Pudding, som stammer fra Indien. Og når det er fredag og weekend, må der gerne komme dessert på menuen.
Om det er den originale opskrift er jeg ikke sikker på, men det er nok ikke så langt fra. Den smager ihvertfald rigtig godt, og er faktisk nem at lave.

Går du ud over det indiske, kan der nemt serveres frugter til, så er det pludselig en helt anden dessert. Pas bare på med ikke at få for meget sødt på, for selve desserten er ret sød.

Server gerne et glas Chai Te til, så er den helt perfekt.

[ingredients title="Kheer"]
2 personer

  • 7 dl mælk
  • 50 gr basmatiris
  • knivspids nellike
  • ½ tsk kardemomme
  • 100 gr sukker
  • Pynt:
  • kanel
  • rosiner
  • hakket chokolade
  • hakkede mandler

Skyl risene godt. I en gryde koges mælken op, og risene tilsættes. Skal koge en lille time, til den har grød konsistens. Rør af og til i gryden, så den ikke brænder på.

Når risene er møre og grøden tykkere, tilsættes sukker, nellike (meget lidt) og kardemomme. De hakkede mandler og rosiner kan tilsættes eller serveres ved siden af til at drysse på.

Jeg serverer også lidt hakket chokolade til, ligesom et drys kanel smager godt på.

Fordel desserten i 2 glas eller på 2 tallerkener. Desserten kan serveres varm, lun eller helt afkølet.

[/ingredients]

Mere inspiration

  • TUC kage
    TUC kage pyntet med flødeskum og bær
  • pandekager bagt i ovn
    Pandekager bagt i ovn: En nem opskrift
  • gammeldags pandekager
    Gammeldags pandekager - klumpefri pandekagedej
  • Små påske pavlova

Se mere indhold på bloggen

Super sund Bananis

Lille nem fredagsanretning

Svesket chokoladekage

Grillet Brie med Jordbær

Chokolade og salt-karamel

Romkonfekt man bliver afhængig af

Laksefrikadeller

Asparges suppe

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin

Copyright © 2023 · Jensens Madblog.