• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Dessert » Kheer - Indisk Rice Pudding

Kheer - Indisk Rice Pudding

Udgivet: 22. mar. 2019. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

En hurtig fredagsdessert kan man vist kalde denne Rice Pudding, som stammer fra Indien. Og når det er fredag og weekend, må der gerne komme dessert på menuen.
Om det er den originale opskrift er jeg ikke sikker på, men det er nok ikke så langt fra. Den smager ihvertfald rigtig godt, og er faktisk nem at lave.

Går du ud over det indiske, kan der nemt serveres frugter til, så er det pludselig en helt anden dessert. Pas bare på med ikke at få for meget sødt på, for selve desserten er ret sød.

Server gerne et glas Chai Te til, så er den helt perfekt.

[ingredients title="Kheer"]
2 personer

  • 7 dl mælk
  • 50 gr basmatiris
  • knivspids nellike
  • ½ tsk kardemomme
  • 100 gr sukker
  • Pynt:
  • kanel
  • rosiner
  • hakket chokolade
  • hakkede mandler

Skyl risene godt. I en gryde koges mælken op, og risene tilsættes. Skal koge en lille time, til den har grød konsistens. Rør af og til i gryden, så den ikke brænder på.

Når risene er møre og grøden tykkere, tilsættes sukker, nellike (meget lidt) og kardemomme. De hakkede mandler og rosiner kan tilsættes eller serveres ved siden af til at drysse på.

Jeg serverer også lidt hakket chokolade til, ligesom et drys kanel smager godt på.

Fordel desserten i 2 glas eller på 2 tallerkener. Desserten kan serveres varm, lun eller helt afkølet.

[/ingredients]

Mere inspiration

  • TUC kage
    TUC kage pyntet med flødeskum og bær
  • pandekager bagt i ovn
    Pandekager bagt i ovn: En nem opskrift
  • gammeldags pandekager
    Gammeldags pandekager - klumpefri pandekagedej
  • Små påske pavlova

Se mere indhold på bloggen

Rodfrugte-Moussaka med kokos

Dadler med kaffe

”Omtanke i store gryder” - ny bog til køkkenfolk

Svinemørbrad med solbærsauce

Mørbrad med Solbærsauce og Kartoffelrösti med mos

Så er der friske ærter..

Bøffer med taco

Biscotti – italienske småkager

gulerodssuppe med torsk

Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.